"Suriye'de kimyasal silah kullanıldı"

Fransa Dişişleri Bakanı Laurent Fabius, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığını açıkladı.

Suriyede kimyasal silah kullanıldı
04 Haziran 2013 Salı 22:38 tarihinde eklendi.

Fabius yaptığı açıklamada Sarin gazının Suriye'de birçok kez kullanıldığı ile ilgili kesinlik olduğunu ifade etti. Fransa Dışişleri Bakanı, olayın sorumluları ve gazın kullanıldığı yerle ilgili ise bilgi vermedi.

Suriye'den Fransız gazeteciler tarafından getirilen örneklerin, Paris'te yapılan incelemesinde Sarin gazına rastlandığı vurgulanırken, diplomatik kaynaklar, örneklerin Damasın Cobar mahllesinden alındığını ifade etti.

Fabius, sonucun kendisine Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına yönelik incelemeleri yapan kurumun başındaki Ake Sellström tarafından verildiğini vurgulayarak, ''Bizde sonuçları BM'nin yetkili organları ve kamuoyuyla paylaşmak istedik'' diye konuştu.

Fransa Dışişleri Bakanı, "Bu suçun sorumlularının cezasız kalmasının da kabul edilemez olacağının altını çizdi. Laurent Fabius, Sarin gazı ile basit temasın kalbin durması sonucu ölüme yol açacağını kaydetti.

ABD Başkanı Barack Obama, Esed rejimine karşı askeri müdahale için kimyasal silah kullanımını “kırmızı çizgi” olarak tanımlamıştı.


CİHAN