Suriye'de silahların susması için ABD ve Rusya anlaştı

Suriye'nin bazı bölgelerinde silahların susması için ABD ile Rusya'nın anlaşmaya vardığı iddia edildi. Gece yarısından itibaren Halep, Lazkiye ve Şam'da silahlar susacak.

Suriyede silahların susması için ABD ve Rusya anlaştı
29 Nisan 2016 Cuma 16:01 tarihinde eklendi, 2.404 kez okundu.
Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep'te son günlerde şiddetlenerek devam eden çatışmaların ateşkesi tehdit etmesi ABD ve Rusya'yı harekete geçirdi. 
 
Rusya ve ABD'nin Halep, başkent Şam'ın bazı mahalleleri ile Lazkiye ve çevresinde silahların susması için anlaştığı iddia edildi. Silahların bu gece yarısı susması bekleniyor. 
 
Rusya'nın Suriye'deki ateşkes gözlemcisi general Sergey Kuralenko, Suriye'de yeniden silahlı çatışma ortamına dönüleceği yönünde bir risk görmediğini söyledi.
 
HALEP'TE CAMİYE ROKET: 3 ÖLÜ 
 
Suriye'de şiddet olayları ise devam ediyor. Suriye devlet ajansı SANA'ya göre, Halep'te cuma namazı çıkışı bir camiye roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı. 
 
Roketli saldırı düzenlenen caminin Esad rejimi kontrolündeki Bab El Faraj'da olduğu belirtildi. Saldırıyı Suriyeli muhaliflerin düzenlediği de iddialar arasında. 
 
ÇATIŞMALAR HALEP'TE YOĞUNLAŞTI 
 
Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep'e yönelik hava saldırıları son bir haftadır yoğunlaştı. 
 
Suriyeli muhalif kaynaklara göre, son bir haftada kentin muhaliflerin kontrolündeki bölgelerinde gerçekleştirilen hava saldırılarında 200'den fazla kişi yaşamını kaybetti. 
 
Halep'te yıllardır devam eden çatışmalarda taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Kentin bir bölümü Esad yönetiminin, diğer bölümüyse muhalif grupların elinde bulunuyor.

NTV