"Suriye'de yeni yönetim oluşturulmalı"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Suriye halkına daha iyi yaşam imkanları sunan bir yönetim oluşturulması gerektiğini belirtti.

Suriyede yeni yönetim oluşturulmalı
08 Eylül 2013 Pazar 18:15 tarihinde eklendi.
 
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun kızı Elif Balkanlıoğlu'nun dün geceki düğününe katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bugün kentteki Akarçay Rekreasyon Alanı'nı ziyaret etti.

Bakan Yılmaz daha sonra Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Partili Burhanettin Çoban ile birlikte Akarçay'da tekne gezintisi yaptı. Vatandaşlarla sohbet eden Bakan Yılmaz, gazetecilerin soruları üzerine Suriye'ye olası müdahaleyi değerlendirdi.
 
SURİYE MESELESİ TÜRKİYE'Yİ ETKİLİYOR
 
Suriye halkına daha iyi yaşam imkanları sunan bir yönetim oluşturulması gerektiğine dikkati çeken Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:
 
"Uluslararası tartışmalar yürüyor. Burada Türkiye'nin tek taraflı herhangi bir şeyi söz konusu değil. Uluslararası planda yapılan birtakım değerlendirmeler var. Özellikle kimyasal silahların kullanımından sonra belli bazı müdahalelerin olacağını görüyoruz. Ama henüz o tartışmalar da devam ediyor.

Türkiye, her zaman uluslararası hukuk çerçevesinde ve insani prensiplerle hareket etmiş bir ülke. Suriye'de olup bitenler bizi herkesten daha fazla etkiliyor. Türkiye orada yaşananlardan en fazla etkilenen ülkelerden biri. Dolayısıyla orada yaşanan insanlık trajedisinin hem insani açıdan hem ülkemizin genel yaklaşımı açısından bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz.

Hangi etnik gruptan, hangi mezhepten, inançtan olursa olsun bütün Suriye halkına hizmet edecek, bugün olduğu gibi ölümler üretmeyen aksine Suriyelilere daha iyi yaşam imkanları sunan bir yönetimin bir an önce oluşmasını temenni ediyoruz."
 
Bakan Yılmaz, daha sonra karayoluyla Ankara'ya gitti.

DHA