Suriye'deki iki Kürt parti lideri Türkiye'de

Dışişleri Bakanlığının davetlisi olarak Türkiye'ye gelen PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD lideri Salih Müslim'in temasları devam ederken; Suriye'de bulunan Kürt Ulusal Konseyi Başkanlığını da yapan Suriye Kürt Demokrat Partisi Genel Başkanı Abdulhakim Beşar ve Azadi Partisi Genel Başkanı Mustafa Cuma'nın yine davet üzerine İstanbul'a geldikleri belirtildi.

Suriyedeki iki Kürt parti lideri Türkiyede
14 Ağustos 2013 Çarşamba 15:59 tarihinde eklendi, 1.164 kez okundu.
 
Erbil üzerinden Türkiye'ye gelen PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'in Suriye konulu temasları devam ederken, Rudaw adlı Kürt internet sitesi, yine Dışişleri Bakanlığının daveti üzerine, Suriye'deki Kürt Ulusal Konseyi Başkanlığını da yapan Kürt Demokrat Partisi Genel Başkanı Abdulhakim Beşar ve Azadi Partisi Genel Başkanı Mustafa Cuma'nın bugün sabah saatlerinde İstanbul'a gittiklerini belirtti. Her iki Kürt liderin, Dışişleri Bakanlığının daveti üzerine Türkiye'de bulunduklarını belirtildi.
 
Azadi Partisi Genel Başkanı Mustafa Cuma, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi başkanı Mesut Barzani'ye yakınlığı ile bilinirken, Erbil anlaşması ile kurulan Kürt Ulusal Konseyi Başkanlığını yapan Abdulhakim Beşar, geçen hafta PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ile İran'a davet edilmişti ve Tahran'da temaslarda bulunmuştu.

DHA