Suriye'deki Kürtler için toplanan yardımlar gönderildi

Suriye Kurdistanı ile Dayanışma Platformu'nun Suriye'de yayaşan Kürtler için Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde topladığı tamamı kuru gıdadan oluşan 7 kamyonluk yardım, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nden Suriye'nin Kamışlı kentine gönderildi.

Suriyedeki Kürtler için toplanan yardımlar gönderildi
08 Şubat 2013 Cuma 19:00 tarihinde eklendi.

 

Bölge genelinde faaliyet yürüten 789 sivil toplum örgütü ile siyasi partiden oluşan Suriye Kürdistanı ile Dayanışma Platformu'nun organizasyonuyla toplanan yardım malzemeleri bugün Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne getirildi.

Yardım konvoyunun Suriye'nin Kamışlı kentine ulaşmasını sağlayan 7 kamyondan oluşan yardım malzemelerine, aralarında BDP Diyarbakır Milletvekilli Emine Ayna, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, TUHAD-FED Genel Başkanı Zübeyde Teker, Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Temsilcisi Abdulgani Bilge, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici'nin de bulunduğu heyet eşlik etti. STK ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan heyet, 7 kamyonluk yardım malzemelerini sınırın orta yerine kadar götürerek, Suriye tarafından gelen heyete teslim ettikten sonra döndü.
 
Kamyonların geçişinin ardından dönen heyet daha sonra Mitanni Kültür Merkezi bahçesine geçti. Heyet adına burada burada konuşan Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) Başkanı Zübeyde Teker, sınır kapılarının insani yardıma açılmasını isteyerek, "Kamışlı, Dirbesiye (Şenyurt), Serekaniye'de (Rasulayn) sınır kapılarının insani yardıma açılmasını ve yardım kampanyası önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Ceylanpınar-Serekaniye sınır kapılarının çetelerin geçişine kapatılmasını talep ediyoruz. Ortadoğu'da ikinci bir Gazze'ye kimsenin seyirci kalma lüksü yok" diye konuştu.
 
Türkiye'den giden 7 kamyonluk yardım konvoyu, Suriye'nin Kamışlı kentindeki yaşayan yüzlerce kişi tarafından alkışlarla karşılandı. Abdullah Öcalan'ın posterlerinin de yeraldığı ve Kürtçe olarak, 'Başkanla yola çıktık, başkanla başaracağız', 'Özgür Kürtler sınır tanımaz', 'Kuzey Kürdistan halkının desteğini selamlıyoruz', 'Halkın iradesine özgürlük, ambargoya hayır' yazılı pankart açan kalabalık, Suriye, PYD ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi bayrakları ile PKK'yı sembol eden flamalar açtı. Sınırın bazı kesimlerinde ve yardımların karşılandığı bölgede Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın posterlerinin olduğu görüldü. 

DHA