Suriye’deki siviller için yardım kampanyası

Antalya'nın Alanya ilçesinde sivil toplum örgütleri, Suriyeli sivillere yönelik yardım etmek amacıyla kampanya başlattı.

Suriyedeki siviller için yardım kampanyası
14 Ocak 2013 Pazartesi 19:10 tarihinde eklendi.

 

Alanya Belediyesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Alanya Kaymakamlığı'nın destekleri ve 12 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Alanya Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu, ''’ir çuval un, bir battaniye’' kampanyasını başlattı. 3 gün sürece olan kampanyada toplanacak olan yardımlar TIR ile Suriye’deki sivillere gönderilecek. 
 
Hacı Memişler Camisi yanında basın açıklamasını yapan Alanya Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu Başkanı Adil Yüksel, Alanya Diyanet Vakfı, Anadolu Çevre Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANÇED), Alanya Sağlık, Eğitim, Bilgi, İletişim, Ahilik, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SEBİLAY), Vefa, Semerkand, Anadolu Gençlik Derneği, Alanya İmam Hatip Mezunları Derneği (ALİMDER), Sena, Diyanet-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Sağlık-Sen Alanya temsilciliği ve şubelerinin katkılarıyla yardım konusunda ciddi mesafeler aldıklarını söyledi. 
 
Yüksel, 3 gün içerisinde 2 TIR'ın un ve battaniyelerle dolmasını beklediklerini kaydetti. Yüksel, kampanyada toplanan yardımların Suriye’deki yardıma muhtaç insanlara yardımları bizzat dağıtacaklarını ifade etti. Suriye'deki halkın zor günler geçirdiğini belirten Yüksel, ''Suriyeli kardeşlerimizin bu zor gününde yanında olmak bizler için büyük bir sorumluluk. Alanya Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu olarak kurumlarımız ve halkımızın Suriye konusunda göstermiş olduğu duyarlılık için minnettarız. İnşallah bundan sonra da halkımızla birlikte gerek Suriye’de gerekse dünyanın çeşitli yerlerinde zor durumda olan insanlara yardım konusunda çalışmaya devam edeceğiz. '' dedi.

CİHAN