Suriyeli çocuk sulama kanalında kayboldu

ÜLKELERİNDEKİ iç savaştan kaçarak Adana'ya gelen Suriyeli ailenin 10 yaşındaki oğlu Riyad Hassen serinlemek için girdiği sulama kanalında kayboldu.

Suriyeli çocuk sulama kanalında kayboldu
26 Nisan 2015 Pazar 18:14 tarihinde eklendi.
Olay, saat 13.30 sıralarında Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Levent Mahallesi'nden geçen Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalında meydana geldi. Bir vatandaşın suda yüzen bir çocuğun kaybolduğunu ihbar etmesi üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan su altı polisleri ve Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Can-Kur ekipleri kayıp çocuğu sulama kanalında aramaya başladı. Bu arada çocuklarının kayıp olduğunu öğrenen Suriyeli Medine- İbrahim Hasen çifti sulama kanalına geldi. Bir süre sonra ailenin bir akrabası Hasan'ın kıyafetlerini yukarıda kanal kenarında gördüğünü söyledi. Bunun üzerine polis, olay yerinden bulunan aileyi kıyafetlerin bulunduğu yere götürdü. Suriyeli çift, kıyafetlerin kendi oğullarına ait olduğunu görünce gözyaşlarına boğuldu.

Sinir krizi geçiren çift, polis tarafından karakola götürülürken ekipler, kayıp çocuğu bulmak için kanalda arama çalışmalarına devam ediyor.