Suriyeli çocuklar için rehabilitasyon merkezi açıldı

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde Yardımeli Derneği'nce Suriyeli çocuklar için yapılan rehabilitasyon ve eğitim merkezi açıldı.

Suriyeli çocuklar için rehabilitasyon merkezi açıldı
22 Ocak 2014 Çarşamba 18:34 tarihinde eklendi, 2.780 kez okundu.
Merkezin açılışına eski Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin de katıldı. Burada bir konuşma yapan Sadullah Ergin, Suriye'de savaşın artık haddini aştığını ve insanlığın bittiği, vicdanın, insafın kaybolduğu bir coğrafya haline geldiğini söyledi.

Ergin, "Suriye'ye sağır vicdanlar, kör gözler, işitmeyen kulaklar, bu zulmün olmadığı anlamına gelmiyor. Bu zulmün muhatapları ızdıraplar ve işkenceler içerisinde hayatlarını kaybetmeye devam ediyorlar. Tarih bu zulmü işleyenleri alkışlayanları, zalimlerin yanında durmaktan çekinmeyenleri not ediyor. Mahkemeyi Kübra'da herkes kendi durduğu noktanın hesabını verecek. Bu manada bu çatı altında sığınmış insanların bir miktar rehabilite edilmesi için sosyal aktivitelere katılabilmesi için önemli hizmettir" diye konuştu.
 
Yardımeli Derneği Hatay Temsilcisi Eyüp Yıkılmaz ise, rehabilitasyon merkezinde 33 eğitmen ile 750 öğrencinin bulunduğunu anlattı. Yardımeli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman da, Suriye'deki iç savaşta bugüne kadar 200 binin üzerinden yaşamını yitirdiğini, 500 bini aşkın kişinin ise yaralandığını kaydetti.

DHA