Suriyeli çocuklar, vali ve eşini duygulandırdı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Türkiye'nin Suriye halkının yanında olduğunu ve sağlık başta olmak üzere tüm alanlarda kardeşlikle komşuluk görevini yerine getirdiğini söyledi.

Suriyeli çocuklar, vali ve eşini duygulandırdı
02 Eylül 2013 Pazartesi 17:50 tarihinde eklendi.

Vali Coş, Adana’da bugüne kadar 75 bin Suriyeli hastaya poliklinik, 12 binine de sağlık hizmeti verildiğini bildirdi.

Vali Coş, eşi Aylin Coş ile birlikte Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi'nde tedavileri süren Suriyeli çocuklar ile ailelerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaret sırasında anne ve babası olmayan ve güvenlikçilerin sahiplendiği 4 yaşındaki Ela, Vali Coş ile eşine duygu dolu anlar yaşattı. Tercüman aracılığıyla hastaların sorunlarını dinleyen Coş, yaralı çocuklarla ilgilendi. Silahla yüzünden yaralandığı bildirilen ve tedavi gören 4 yaşındaki Ela ile yakından ilgilenen Coş, küçük çocuğun anne ve babasının olmadığını, hastane çalışanlarının o sebeple çocukla yakından ilgilendiğini bildirdi.

Coş, burada yaptığı açıklamada, hastanede ateşli silah ve kaldıkları çadırlarda meydana gelen kazalarda yaralanan 132 Suriyelinin tedavi gördüğünü bildirdi. Adana'nın Suriyelilerin tedavisi konusunda önemli bir hizmet verdiğine dikkat çeken Coş, ''Bugüne kadar ilimizde yaklaşık 75 bin Suriyeli hastaneye poliklinik hizmeti, 12 bine yaklaşan yatan hastaya da sağlık hizmeti verildi. Bu Adana'nın bölge sağlık merkezi olma konumunu ortaya koyan bir tablodur. Özellikle yanık merkezi Türkiye'nin nadir bölümlerinden biri olarak ciddi şekilde hastalara fayda sağlıyor." diye konuştu.

Coş, Hatay, Gaziantep ve Kilis'e gelen bazı ağır vakaların tedavi için Adana'ya gönderildiğini hatırlatarak, Türkiye'nin Suriye halkının yanında olduğunu ve sağlık başta olmak üzere tüm alanlarda kardeşlikle komşuluk görevini yerine getirdiğine dikkat çekti. Şehirdeki çadırkentte 10 bin 414 Suriyelinin misafir edildiğini dile getiren Coş, bu kişilere de 4 uzman ve 6 pratisyen hekim ve yardımcı sağlık personeliyle hizmet verildiğini sözlerine ekledi.


CİHAN