Suriyeli hastaya doku nakli yapıldı

Suriye'de yaşanan iç çatışmalarda ciddi şekilde yara aldığı bacağını kaybetmek üzere olan 16 yaşındaki Suriyeli hastaya 5,5 saat süren ameliyatla doku nakli gerçekleştirildi.

Suriyeli hastaya doku nakli yapıldı
20 Mayıs 2013 Pazartesi 17:40 tarihinde eklendi.

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da bulunan Akademi Hastanesi'nde, Suriye'de yaşanan iç karışıklıkta yaralanan 16 yaşındaki ismi açıklanmayan Suriyeli hastaya plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı Op. Dr. Ahmet Duymaz tarafından doku nakli yapılarak hastanın bacağının kesilmesinin önüne geçildi.

Suriye'de yaralandıktan sonra ambulansla Türkiye'ye getirilen ve burada bir merkezde ayağına doku nakli yapılan 16 yaşındaki Suriyeli gencin ayağında meydana gelen siyahlaşma üzerine hasta Dr. Ahmet Duymaz'a getirildi. Hastaya acil olarak ölü doku temizleme işlemi yapılarak kaval kemiğini örten tüm yumuşak dokular ile bacak kaslarından kısmi kayıp sonucu bacakta geniş bir doku defekti gelişen alana diğer uyluktan alınan ve yaklaşık 5,5 saat süren operasyon ile mikro cerrahi olarak serbest doku transferi başarı ile gerçekleştirildi.

Suriyeli hasta takiplerinin ardından geçen 28 gün sonunda taburcu edilirken Dr. Duymaz, savaşta yaralanan Suriyeli hastanın bir ay sonra her türlü spor dâhil günlük aktivitelerini yapabilecek fonksiyonel kazanımı yapabileceğini aktardı


CİHAN