Suriyeli iş adamı İzmir'e fabrika kurdu

Suriye'deki iç savaşta fabrikası zarara uğrayan 27 yaşındaki iş adamı Hussam Fansa Torbalı ilçesinde peçete ve kağıt havlu gibi ürünler üreten fabrika kurdu.

Suriyeli iş adamı İzmire fabrika kurdu
27 Kasım 2015 Cuma 18:27 tarihinde eklendi.
 
 
İZMİR (AA) - RAMAZAN ERCAN - Suriye'deki iç savaşta fabrikası zarar gören ve 2 yıl önce Türkiye'ye gelen 27 yaşındaki genç iş adamı, Torbalı ilçesinde peçete, kağıt havlu gibi ürünler üreten bir fabrika kurdu.
 
Fabrikada 5'i Suriyeli 35 kişiye istihdam sağlayan Hussam Fansa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'da inşaat işi yaptıklarını, 2005 yılında Suriye'de yatırımlara başladıklarını, ülkesinde savaşın başlamasıyla birlikte işlerin durduğunu anlattı.
 
Yaklaşık 2 yıl önce Türkiye'ye geldiğini ve yatırım araştırması yaptığını dile getiren Fansa, Torbalı'da atıl vaziyette bulunan fabrikayı satın alarak burada kağıtların geri dönüşümünden peçete, kağıt havlu gibi çeşitli ürünler üretmeye başladığını kaydetti.
 
Türk yetkililerin ve Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun'un kendisine çok yardımcı olduğunu ifade eden Fansa, "Türkiye'ye ilk geldiğimde elbette bazı sorunlar oldu. Mecburen sabırlı olacaksın. Sabırsız bir şey olmuyor, sabrettik ve en sonunda oldu. Türk yetkililere ve Olgun'a çok teşekkür ediyorum" dedi.
 
Türkiye'ye geldikten sonra Türkçe de öğrenen Fansa, "Buraya geldikten sonra yatırım yaptık. Torbalı'da atıl vaziyetteki yeri satın alarak kağıt üretmeye başladık. Peçete gibi mamuller üretip satıyoruz. 2 yıldır İzmir'deyiz ve Allah'a şükür çok memnunuz. Şu anda sigortalı 5'i Suriyeli, 30'u Türk işçi çalışıyor. Kapasiteyi artırdığımız zaman daha fazla insan çalıştıracağız. Asıl işimiz tekstil ve inşaat. Bölgeye inşaat yatırımı da yapacağız" diye konuştu.
 
Fansa, ürettikleri ürünlerin iç ve dış piyasada ilgi gördüğünü ifade ederek, Afrika, Avrupa ve Arap ülkelerine ihracat gerçekleştirdiklerini kaydetti.