Suriyeli işadamından örnek davranış

Almanya'da yaşayan Suriyeli işadamı Mahmut Dai, ülkesindeki iç karışıklıktan kaçarak Kilis'te barınan Suriyeli 26 yetim ve öksüze kiraladığı evde bakıyor.

Suriyeli işadamından örnek davranış
15 Kasım 2014 Cumartesi 15:22 tarihinde eklendi, 1.994 kez okundu.
 
Almanya'da çalışan Mahmut Dai, Kilis'e gelerek ülkesindeki iç karışıklıkta anne ve babasını kaybeden Suriyeli yetim ve öksüz 26 çocuk için ev kiraladı. Çocukların tüm ihtiyaçlarını üslenen Dai, hemşerilerine yardım ediyor.
 
Mahmut Dai, çocukların tüm ihtiyaçlarını karşıladığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kimsesi olmayan çocuklara devlet baktığı için bu yetim çocuklar için açtığım yeri kapattık. Çocukların bir kısmı AFAD tarafından çeşitli yerlere yerleştirildi. Yurt açmak yasak olduğu için ben de bir ev tutarak 26 çocuğa bakıyorum. Tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kiraladığım bu yerde sabah, akşam yemeklerini yedikten sonra akşam kiraladığım evde kalıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Suriyeli aileleri ve çocuklara yardım ediyor. Biz de AFAD’ın yetişemediği yerlerde bu çocuklar ve Suriyelilere yardım ediyoruz" dedi.
 
Suriyeli çocuklar ise kendilerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayan Mahmut Dai'ye teşekkür etti.

DHA