Suriyeli kaçakları ahıra kapattılar

MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'nde kullanılmayan bir ahıra 13 Suriyeli kaçak saklayan 3 Türk insan kaçakçısı ile Çiftçi Malları Koruma Birliği'nde görevli bekçiler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, insan kaçakçısı olduğu ileri sürülen 1 kişi bacağından

Suriyeli kaçakları ahıra kapattılar
31 Ağustos 2015 Pazartesi 14:01 tarihinde eklendi.
MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'nde kullanılmayan bir ahıra 13 Suriyeli kaçak saklayan 3 Türk insan kaçakçısı ile Çiftçi Malları Koruma Birliği'nde görevli bekçiler arasında çatışma çıktı.
 
Çatışmada, insan kaçakçısı olduğu ileri sürülen 1 kişi bacağından yaralanırken, aralarında kadınların da bulunduğu, Yunan adalarına gitmeye çalışan 13 Suriyeli kurtarıldı.
 
Şehzadeler Belediyesi Çiftçi Malları Koruma Birliği'nde görevli bekçiler, dün saat 23.00 sıralarında, Sancaklı İğdecik Mahallesi Ova Mevkisi'nde devriye görevi yaparken, bir ahıra Suriyeli kaçakların kapatıldığını fark edip müdahalede bulunmak istedi. Bunun üzerine insan kaçakçısı olduğu ileri sürülen 3 kişi ile Çiftçi Malları Koruma Birliği bekçileri arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmada 23 yaşındaki M.M.H. sağ bacağından pompalı tüfekle vuruldu. Bacağı kopma noktasına gelen M.M.H., ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Manisa Devlet Hastanesi'ne sevk edilen M.M.H., tedaviye alındı. Diğer iki insan kaçakçısı ise gecenin karanlığından yararlanıp kaçtı. 
 
Ahıra kapatılan 3'ü kadın 13 Suriyeli kurtarıldı. Yaralanan insan kaçakçısının düşürdüğü bir telsize de el konuldu. İnsan kaçakçılarının, dinlemeye takılmamak için kendi aralarında cep telefonu yerine telsizle haberleştikleri ortaya çıktı. Jandarma, kaçan 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
 
TÜM PARALARINI ALMIŞLAR
 
Kurtarılan Suriyeli'ler ilk ifadelerinde, organizatörlerin kendilerini Yunan adalarına götürme vaadiyle tüm paralarını alıp, İzmir'den Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'ne getirdiklerini, buradaki ahıra kapattılarını söyledi. Suriyelilerin, jandarmadaki işlemlerinin ardından Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edileceği bildirildi.

DHA