"Suriyeli kadın kaçırılmamış"

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda kendilerini Özgün Suriye Ordusu mensubu olarak tanıtan 3 kişi tarafından Suriye'ye kaçırıldığı iddia edilen Suriyeli 36 yaşındaki Abir Aljadoue, kendi isteğiyle ülkesine döndüğü açıklandı.

Suriyeli kadın kaçırılmamış
01 Şubat 2013 Cuma 19:30 tarihinde eklendi.

 

Suriye'nin İdlip kentinden dün sabah Cilvegözü Sınır Kapısı'na gelen 45 yaşındaki Jumana Al Hosını, kız kardeşi Abir Aljadoue'nin kendilerini Özgür Suriye Ordusu mensubu olarak tanıtan 3 kişi tarafından dövülüp, ellerinden kelepçelendiğini, saçlarından sürüklenerek bir otomobile bindirilip, Suriye'ye kaçırıldığını iddia etti. Jumana Al Hosını, gümrük görevlileri ve vatandaşların olayı görmesine karşın müdahale etmediğini de ileri sürdü.
 
Olayla ilgili inceleme başlatan Hatay Valiliği, kaçırma olayı olmadığını açıkladı. Valilik açıklamasında şöyle dendi:
 
"3 Suriyeli, dün sabah saat 09.00'da Türkiye'ye pasaportla giriş yapmış, gümrük sahasından sorunsuz bir şekilde geçerek ayrıldıkları kamera kayıtlarından tespit edilmiştir. Ayrıca incelenen kamera kayıtlarında Abir Aljadoue'nun herhangi bir kişi tarafından dövüldüğü, ellerinin kelepçelendiği, zorla götürüldüğü veya Suriye topraklarına kaçırıldığını doğrulayacak herhangi bir kayıt bulunmamaktadır."
 
Gazetecilerin cep telefonuyla ulaştığı Abir Aljadoue da kendi isteğiyle Suriye'ye döndüğünü belirterek, gazetecilere kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Abir Aljadoue, iddialarla ilgili soruları ise yanıtlamadı.

DHA