'Suriyeli kahraman çocuk' videosu sahte çıktı

Suriye’de bir çocuğun kurşun yağmuruna aldırış etmeden ölü taktiği yaparak bir aracın arkasındaki küçük kızı kurtardığı görüntü, meğer film setinde çekilmiş.

Suriyeli kahraman çocuk videosu sahte çıktı
15 Kasım 2014 Cumartesi 15:31 tarihinde eklendi.

İnternete düşen söz konusu görüntüler başta Arap medyası olmak üzere dünya medyasında geniş çekilde yer almıştı. Suriyeli çocuğun kahraman ilan edildiği, sosyal medyada da 6 milyonu aşkın kişi tarafından izlenen görüntülerin Norveçli bir yönetmen tarafından film setinde çekildiği ortaya çıktı.

Sosyal paylaşım sitesi Youtube’da geçen Pazartesi yayınlanan görüntü Türkiye'de ilgi ile izlendi.

El Arabi’ye kanalı, Norveçli yönetmen Lars Klafberg’in sadece bir dakikalık trajik bir görüntüyle inanılmayacak bir yöntemle Arap ve dünya medyasını aldattığını duyurdu.

Görüntüyü çeken şahıslar ilk olarak çocuğun öldüğü yönünde kendi aralarında konuşuyor. Bir anda ayağa kalkan çocuk, hızla koşmaya başlayınca kurşun yağmuruna tutuluyor. Yere yığılarak ölü taktiği yapan çocuk, daha sonra ikinci bir hamle yaparak yanmış bir arabanın arkasında gizlenen kız çocuğunun kolundan tutarak güvenli bir yere götürüyor. Dünya basını Suriyeli olduğu iddia edilen çocuğun ölümü pahasına kurtarmasını bir kahramanlık olarak verdi.

Norveçli yönetmen Lars Klafberg BBC’ye yaptığı açıklamada söz konusu görüntüleri geçen yaz Malta’da bir sinema setinde çektiklerini söyledi. 34 yaşındaki yönetmen,”Çatışma bölgelerindeki çocukların durumuna dikkat çekmek için olabildiğince gerçeğe yakın bir görüntü çekmek istedik. Ayrıca çatışma bölgelerindeki çocukların durumlarıyla ilgili basının ilgisini ölçmeye çalıştık.” şeklinde konuştu.

Malta’da sinema setinde çekilen görüntünün yaklaşık 40 bin dolara mal olduğu kaydedildi.

Genç yönetmen, internete düşen görüntülere “Suriyeli kahraman çocuk” isminin bilerek verildiğini ifade ederek, filmin amacına ulaşmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.


CİHAN