Suriyeli muhalifler büyükelçiliklere saldırdı

Suriye ile ilgili yasa tasarısının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden geçememesi üzerine dün gece, çeşitli ülkelerdeki Suriye Büyükelçilikleri saldırıya uğradı.

Suriyeli muhalifler büyükelçiliklere saldırdı
05 Şubat 2012 Pazar 12:15 tarihinde eklendi.

 

Başta İngiltere'nin başkenti Londra'daki Suriye büyükelçiliği olmak üzere Trablus, Sidney, Ottowa, Atina, Kahire ve Kuveyt ve Berlin'deki büyükelçilikler saldırıya uğradı.
 
Bu ülkelerdeki Suriyeli muhalifler, büyükelçiliklerin pencerelerini kırdı. Bazı kentlerde elçiliğin içine giren saldırganlar, mobilyaları kırdı ve bilgisayarları gasp etti. Londra'daki saldırıda polis birçok göstericiyi gözaltına alırken, Kahire, Kuveyt ve Trablus'taki saldırılarda, muhalifler kendi bayraklarını elçiliğe çekti. Tunus ise, Humus'taki olayların ardından Suriye büyükelçisini sınırdışı etmek için harekete geçtiğini açıkladı.
 
Suriye ordusunun ağır silahlarla Humus kentine gerçekleştirdiği operasyonda 200'den fazla kişinin öldüğü iddia edildi. Ancak daha sonra bazı muhalif gruplar ölü sayısını 55 olarak açıkladı. Esad yönetimi ise muhalefeti, kara propaganda yapmakla suçladı.
 
OBAMA: ESAD CİNAYETLERE SON VERMELİ
 
ABD Başkanı Barack Obama, Suriye rejimini "sivilleri öldürmekle" suçladı. "Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad kendi halkına karşı işlediği cinayete son vermeli" diyen Obama, Esad'ın iktidarı bırakarak, bir an önce demokratik geçize izin vermesi gerektiğini de savundu.
 
'12 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ'
 
Suriye'nin resmi haber ajansı SANA ise, ülkenin muhtelif yerlerinde güvenlik güçlerine karşı düzenlenen silahlı saldırılarda 12 askerin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

NTV