Suriyeli muhaliflerHollande ile görüştü

Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Milli Koalisyon'u (SMDK) Başkanı Ahmet El Carba ve beraberindeki heyetin dün Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile görüştüğü bildirildi.

Suriyeli muhaliflerHollande ile görüştü
25 Temmuz 2013 Perşembe 15:23 tarihinde eklendi.

Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşen görüşmede, SMDK Başkanı Carba, Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Selim İdris'in yanı sıra Burhan Ğalyun, Mişel Kilo ve Faruk Tayfur'un da aralarında bulunduğu SMDK üyeleri katıldı.

Suriyeli muhalifler görüşmeyi, Paris yönetimini Suriye krizinin çözümü konusunda etkin bir rol oynama konusunda ikna etmeye yönelik bir girişim olarak değerlendiriyor. SMDK üyeleri Hollande'den Suriye'de akan kanın durdurulmasının yanı sıra Suriye'nin müşterek ordusu olan Özgür Suriye Ordusu'nun askeri olarak desteklenmesi, halka yönelik insani yardımlar yapılması ve bölgesel komitelere mali destek gibi taleplerde bulundukları belirtiliyor.

SMDK Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada Carba'nın, Suriye'de en önemli önceliğin ülkede akmaya devam eden kanın durdurulması olduğunu belirterek, ülkedeki yıkıma son verilmesi gerektiğini söyledi. Carba"Suriye yönetiminin ülke genelinde akıttığı kana ve yaptığı yıkımlara bir sınır konulsun" dedi.
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ise ülkesinin SMDK ve Özgür Suriye Ordusu'na desteğinin devam ettiğini söyledi.

SMDK Başkanı Carba, Fransa'daki temaslarının ardından New York'ta gerçekleştirilecek BM Güvenlik Konseyi toplantısına katılmak üzere ABD'ye gidecek.


CİHAN