Suriyeli mülteciler İzzet Günay'la film izledi

Bu yıl beşincisi yapılan Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında konteyner kentte Suriyelilere film gösterimi yapıldı. Gösterime Yeşilçamın usta oyuncusu İzzet Günay da katıldı.

Suriyeli mülteciler İzzet Günayla film izledi
24 Kasım 2014 Pazartesi 09:55 tarihinde eklendi.
Malatya Valisi ve Festival Onursal Başkanı Süleyman Kamçı, festivalde Onur Ödülü alan İzzet Günay ve Ünal Küpeli ile Beydağı Konaklama Tesisleri'nde kalan Suriyeli çocuklarla birlikte 'Amazon'  filmini izledi.
 
Gösterimin ardından Vali Süleyman Kamçı ve İzzet Günay, ailelerini savaşta kaybetmiş dört küçük kardeşin yaşadığı evi ziyaret etti. Kampta yaşayan 13 yaşındaki Hasan da sinema gösterimi ile ilgili olarak çok mutlu olduklarını dile getirirdi. Normal zamanda ancak izinli olarak çarşıya gidip alışverişlerini yapabildiklerini söyleyen Hasan, "Burada sinema var, bu çok güzel; ama Suriye'yi de özlüyorum, orada akrabalarım var. Ama bomba da vardı, çok korktuğumuz için buraya geldik. Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz" dedi.
 
YARIŞMA HEYECANI DEVAM EDİYOR
 
Bu arada festival kapsamında Ulusal Uzun Metraj Yarışma kategorisindeki 'Gittiler: Sair ve Meçhul' ve 'Beni Sen Anlat' filmleri jüri karşısına çıktı. Zorla göç ettirilen Süryanileri anlatan 'Gittiler:Sair ve Meçhul' filminin gösteriminden gerçekleşen söyleşiye  filmin yönetmeni-yapımcısı ve aynı zamanda senaristi olan Kenan Korkmaz ile Yürütücü Yapımcı Pınar Fidan katıldı. Süryanilerin Türkiye'de çok yoğun bir biçimde yaşamalarına karşın onlara ait bir tiyatroya, sinema filmine rastlamanın çok güç olduğunu belirten Korkmaz, Süryani kültürünü aktarmak, tanıtmak ve aidiyetsizlik hislerini anlatmak istediği için bu filmi çektiğini söyledi. 
 
12 Eylül 1980 döneminde yaşayan bir ailenin dramını konu alan 'Beni Sen Anlat' filminin ardından gerçekleşen söyleşiye ise filmin yönetmeni Mahur Özmen, sanat yönetmeni Gülşah Güneş ve filmin müziğini yapan Ozan Türkyılmaz ile Serdar Kavak katıldı. Özmen, filmde örgüt ya da başka mücadeleleri anlatmadığını vurguladı.
 
Yarışma heyecanı 27 Kasım akşamı düzenlenecek ödül törenine kadar devam edecek.