Suriyeli mültecilerin film keyfi

4'üncü Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında, Malatya Valiliği koordinasyonu ile Suriye'den gelen mültecilerin kaldığı konteyner kentte film gösterimi düzenlendi.

Suriyeli mültecilerin film keyfi
20 Kasım 2013 Çarşamba 20:44 tarihinde eklendi.
 
15-21 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen 4'üncü Malatya Uluslararası Film Festivali yarın düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek. Suriye'den gelen mültecilerin yaşadıkları savaş psikolojisinden kısmen uzaklaşması için Malatya Valiliği ve Sinema Festivali Tertip Komitesi tarafından sinema gösterimi gerçekleştirildi. Etkinliğe Suriyeliler yoğun ilgi gösterirken, Filistinli Yönetmen Rashid Masharawi ve Malatyalı Sanatçı Kenan Işık, her türlü desteğe her zaman hazır olduklarını ifade ettiler.
 
Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, festival kapsamında Suriyelileri de unutmadıklarını da belirterek, "Malatya'da 4'üncü Uluslararası Film Festivali'nde yaklaşık 140 filmi Malatya'da sinemaseverlerle buluşturduk. Festival kapsamında istedik ki buradaki misafirlerimiz de bizimle birlikte sinema coşkusunu yaşasın. Böylelikle misafirlerimiz biraz da olsa dertlerini, sıkıntılarını unutabilsinler" dedi.
 
Filistinli Yönetmen Rashid Masharawi ise kendisinin de bir dönem mülteci hayatı yaşadığını söyleyerek, "Ben bir sinema yönetmeniyim. Buradaki festivali duyduğum zaman da aranızda bulunmak istediğimi ifade ettim. Filistinli bir mülteci olarak Gazze'de yaşadım.

Sizin ne durumda olduğunuzu çok iyi hissediyorum. Çünkü geçmişte ben de bu hayatı yaşadım. Sanıyorum bu ortamda kültürel ve sosyal ilişkilerle üzerimizdeki bu yükü hafifletmiş oluyoruz. Sinemanın olduğu yerde sıkıntılar ne kadar ağır olursa olsun, sinemanın yükü üzerinizdeki yükü bir şekilde hafifletmiş oluyor. Festivalin, çocukların üzerindeki sıkıntıları bir şekilde hafifleteceğini düşündüm" diye konuştu.
 
Malatyalı Sanatçı Kenan Işık da, projelere her zaman destek vereceğini ifade ederek, "Malatya'da 4 yıldır sinema festivalini düzenleyen tertip komitesine teşekkür ediyorum. Çünkü burada sadece size film göstererek, buradaki acılarınızı hafifletmek adına yapılan bir iş değil.

Malatya Valiliği ve Sinema Festivali Tertip Komitesi bu projeyi hayata geçirirken, en temel amaç sizlerin de içinde sinema duygusu yapmak isteyen çocukların içindeki bu duyguyu hayata geçirmek ve onlara sinema eğitimi vermek. Önemli olan budur" dedi.

DHA