Suriyeli sığınmacılara 7 TIR yardım

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Sivil Toplum Kuruluşları ve İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu'nun katkılarıyla başlatılan Suriyeli Sığınmacılara Yardım Kampanyası sona erdi. Kampanya çerçevesinde 7 TIR dolusu yardım malzemesi toplandı.

30 Aralık 2013 Pazartesi 18:53 tarihinde eklendi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yaptığı çağrı ile iki ay önce Suriyeli sığınmacılara yardım için başlatılan kampanyaya Kayserililer yoğun ilgi gösterdi.

Kampanya çerçevesinde bugüne kadar yaklaşık 160 bin kıyafet ve ayakkabı, 7 ton kuru gıda, 45 koli ilaç, muhtelif miktarda çocuklar için oyuncak, mutfak eşyası, yatak ve battaniye toplandı. Toplanan yardım malzemelerinden oluşan bir TIR daha Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın tarafından uğurlandı. 

Toplam 7 TIR dolusu yardım toplandığını ifade eden Genel Sekreter Mustafa Yalçın, Suriye'de yaşanan insanlık dramından bahsederek insanların soğuk ve açlıkla mücadele ettiğini belirtti. Kampanyanın iki ay sürdüğünü ve sona erdiğini dile getiren Yalçın, Kayserililere ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Yalçın, kampanya çerçevesinde toplanan yardım malzemelerinin Suriyeli sığınmacılara verilmek üzere Şanlıurfa Valiliği'ne gönderildiğini sözlerine ekledi.

CİHAN