Suriyeli sığınmacılara Almanya'dan yardım

Almanya'nın Frankfurt kentinde bulunan 'Wings of Help' isimli yardım kuruluşu, Türkiye'de barınan Suriyeli sığınmacılar için 2 kargo uçağı yardımı Adana'ya gönderdi.

Suriyeli sığınmacılara Almanyadan yardım
26 Şubat 2013 Salı 00:10 tarihinde eklendi.

 

Merkezi Almanya'nın Frankfurt kentinde bulunan 'Wings of Help' adlı yardım kuruluşu üyeleri 2 kargo uçağı yardım malzemesiyle Adana'ya geldi.

Wings of Help Müdürü Frank Franke, astronot Dr. Ulf Merbold, pilot Bruno Gantenbrink, Almanya Eczacılar Birliği Başkanı Prof. Dr. Gerhard Genstshaler'in de aralarında bulunduğu gönüllü yardımseverler de çadır kentleri de ziyaret edecek. Frank Franke, 10 yıl önce faaliyete geçen kuruluşun acil ihtiyacı olan insanların yardımına koştuğunu belirterek, "Bu kapsamda toplanan insani yardımların bulunduğu 2 kargo uçağı ile Adana'ya geldik. Türkiye, Suriyeli sığınmacılara bugüne kadar yaklaşık 600 milyon dolar civarında yardımda bulundu. Avrupa Birliği ise 10 milyon dolar civarında yardımda bulunmuş. Bu miktar Türkiye'nin yaptığı yardımın yanında bir hiç. Bu konuda biz Türk halkının yalnız bırakıldığını hissediyoruz. Bu anlamda biz de elimizden gelen yardımı yaparak Türk halkının bu büyük fedakarlığına katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.
 
2 kargo uçağıyla yaklaşık 80 ton yardım malzemesinin Kızılay'a teslim edilerek çadır kente gönderileceğini kaydeden Franke, "Bu uçakta getirdiğimiz en önemli yardım malzemelerinden bir grubu tıbbi malzemeler. Bu ilaçlar 50 bin kişiye 3 ay yetecek kadar, Dünya Sağlık Örgütü tarafından hazırlanmış paketlerdir. Daha önceki yardımlarımızda ve AFAD ile Kızılay yetkilileriyle yaptığımız ön koordinasyon toplantılarından tespit ederek bu ihtiyaçları belirledik. Kamplarda ağırlıklı olarak kadın, çocuk ve yaşlılar bulunuyor. Bu kapsamda ilaçlara ilave olarak çocuk maması ve yaşlılara yönelik malzemeler getirdik. Şu ana kadar 4 uçak dolusu malzemeyi Suriyeli sığınmacılara ulaştırdık" dedi.

DHA