Suriyeli STK'lardan yardım çağrısı

Suriye'nin çeşitli bölgelerinde kurulan 53 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, İnsani Yardım Vakfı'yla birlikte (İHH) İstanbul'da bir toplantı gerçekleştirdi.

Suriyeli STKlardan yardım çağrısı
31 Ocak 2013 Perşembe 17:18 tarihinde eklendi.

 

Suriye'nin Hama, Humus, İdlip, Şam kentleri ile sahil ve doğu bölgesinin tamamından 100 temsilci İstanbul'da toplantıya katıldı. Toplantı sonrası açıklamayı İHH Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yıldırım yaptı. Yıldırım, Suriye'de katledilen insanlara dünyanın sessiz kaldığını belirterek, "Katledilen insanlar var. Bu insanlarla ilgili dünya sessiz kaldı. Ne bir insani yardım koridoru açıldı ne de bu konu uluslararası arenada hakkıyla konuşulabildi. Orada karda kışta ayakkabı bulamayan çocuğa bir ayakkabı gönderemediler" diye konuştu.
 
Suriye halkına yardım götürmek için savaşan tarafların değil bağımsız sivil toplum örgütlerine yardım edilmesi gerektiğinin altını çizen Yıldırım, "Suriye'de bir güç birliği yok, herkes ayrı çalışıyor. Suriye'de kim kiminle çalışıyor, kim kiminle dost belli değil. Bu yardımlar içeriye gönderildikten sonra bu yardımların çalınmayacağını garanti edebilir misiniz? Bunun için bizler de uzun zamandır Suriye içindeki sivil toplum kuruluşlarını araştırdık. Ürkütücü bir manzara ile karşılaştık. Suriye'de sivil toplum kuruluşlarına izin verilmemiş. Birkaç yerde var. Şimdi Suriye'nin her bölgesine sivil toplum kuruluşları kuruldu. Aramızda Suriye'de kurulmuş olan 53 sivil toplum kuruluşu var. Çok kısa bir sürede büyük bir başarıdır. Hama, Humus, İdlip gibi bölgelere yardım göndermek istediğimizde yönetim kurulu olan yardım kuruluşları ile irtibata geçeceksiniz" şeklinde konuştu. Sivil toplum örgütleri temsilcileri de tek tek söz alarak ihtiyaçlarını sıraladı ve Türk halkı ile hükümetinden yardım beklediklerini dile getirdi.

DHA