Suriyeli yetim çocuklara yardım eli

İnsani yardım Derneği (İHH) Ankara Şubesi ve İskenderun Şubesi tarafından Suriyeli yetim çocuklara giyim ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Suriyeli yetim çocuklara yardım eli
02 Nisan 2013 Salı 12:11 tarihinde eklendi.

 

İHH Ankara Şubesi yönetim kurulu üyesi aynı zamanda Mavi Marmara gemisi ile İsrail'e gidenlerin arasında bulunan Ali Ekber Yaradılmış ve İskenderun İHH yöneticilerinden Zekeriya Kanat’ın da hazır bulunduğu etkinlikte yardımı alan Suriyeli çocukların sevinçleri gözlerinden okunuyordu.
 
Suriye’deki savaştan kaçarak Hatay’a sığınan çocuklara kucak açan İHH yetkilileri Suriyeli yetim çocukların yüzünü güldürmenin onlara destek olmanın manevi hazzını yaşadıklarını söyledi.
 
Ankara’dan gelen  İHH Temsilcisi Ali Akber Yaradılmış, “Ümmet bilinci ile bu kardeşlerimizin yüzünü güldürmek, onlara kucak açmak, onların acılarını bir nebze olsun azaltmak için çaba sarf ediyoruz. Bu bağlamda Yetim gününde bu kardeşlerimize çeşitli giyim eşyalarının yanı sıra onlara yeme içme, Ankara’dan getirdiğimiz ilaçları de veriyoruz. Bu çocuklara sahip çıkmak durumundayız.” dedi. 
 
İHH İskenderun yönetim kurulu üyesi Zekeriye Kanat ise "Bizlerde Ankara İHH’ ya teşekkür ediyoruz. Bugün burada  yetimler arasında ayrımı yapmadığımızı göstermek istiyoruz. Suriyeli çocuklarımıza el birliği ile sahip çıkıyoruz.” diye konuştu.
 
Suriye’den savaştan kaçan  Selehattin Kerami ise, “Suriyeli çocuklar olarak bizlere kucak açan İHH yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Suriye’nin Halep şehrinden Türkiye'ye gelen 14 yaşındaki  Seneyi Atiki de, “Türk halkını ve Türkiye'yi çok seviyoruz. Onlar bize kucak açtılar. Burada hem güvendeyiz hem eğitim öğretimimiz yapıyoruz hem de bizlere gıda, sağlık ve giyim konularından yardımcı oluyorlar. Allah Türk halkından razı olsun” ifadesini kullandı. 

CİHAN