Suriyeliler kavga etti: 10 yaralı

Suriye'den kaçıp Kilis'te Hannan Özüberk Parkı'na kurdukları çadırda barınan Suriyeli mülteciler arasında bilinmeyen bir nedenle çıkan, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 10 kişi yaralandı.

Suriyeliler kavga etti: 10 yaralı
24 Temmuz 2013 Çarşamba 09:48 tarihinde eklendi.
Suriye'den kaçıp Kilis'te Hannan Özüberk Parkı'na kurdukları çadırda barınan Suriyeli mülteciler arasında bilinmeyen bir nedenle çıkan, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 10 kişi yaralandı. Kavgayı güçlükle önleyen polis, yeni bir olay yaşanmaması bölgede zırhlı araçlarla önlem aldı.
 
Kavga, akşam saatlerinde Hannan Özüberk Parkı'na meydana geldi. Parktaki ormanlık alana çadır kurarak burada barınan Suriyeli mülteciler arasında sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşen tartışmada, Suriyeliler birbirlerine taş ve sopalarla saldırmaya başladı. Kavgayı gören vatandaşlar, polis ve sağlık ekiplerini arayarak durumu bildirdi.
 
10 KİŞİ YARALANDI
 
İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, parkta zırhlı araçlarla yoğun güvenlik önlemi alarak kavgayı sonlandırmaya çalıştı. Olay yerine gelen Kilis Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar ile müdür yardımcıları Suriyeliler ile görüşerek sakinleştirmeye çalıştı. Atılan taşlardan dolayı yaralanan 10 kişi, sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılarak ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedavisine başlanılan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
 
'PİS KOKUDAN GEÇİLMİYOR'
 
Polis tarafından sonlandırılan kavganın ardından mahalleli Suriyelilerin bu parkta yaşamasına tepki gösterdi. Suriyelilerin her gün tartışma çıkardığını öne süren mahalleli, "Suriyeliler ile her gün rahatsızlık yaşıyoruz. Bazen bizi bile taşlıyorlar. Pis kokudan geçilmiyor. Biz mahalle sakinleri olarak Suriyelilerin buradan gönderilmesini istiyoruz. İftar vakti birbirlerini taşladılar. Taşlar bizim evlerimize kadar geldi" diyerek yaşanan olaya tepki gösterdiler.

DHA