Suriyeliler, Konya'da parklarda kalıyor

Suriye'deki iç savaş nedeniyle kaçak yollarla Türkiye'ye gelen yaklaşık 50 Suriyeli, Konya'daki şehirlerarası otobüs terminalinde bulunan ağaçlık alanda kalmaya başladı.

Suriyeliler, Konyada parklarda kalıyor
31 Ağustos 2013 Cumartesi 16:58 tarihinde eklendi.
Bir haftadır çocuklarıyla birlikte parkta yaşayan Suriyeli aileler, çevrede oturan vatandaşların getirdiği yemeklerle karınlarını doyuruyor. Suriyelilere esnaf da kıyafet dağıtıyor.
 
Konya'da rahat Yaşam Umut ederek Suriye'den geldiğini belirten 45 yaşındaki Naime Vadha, 3 gündür parkta yaşadıklarını söyledi. İyi bir yaşam sürebileceklerini düşünerek Konya'ya geldiklerini belirten Vadha, şunları kaydetti:
 
"2 çocuğumla birlikte 3 gündür burada yaşıyoruz. Çevredekilerin getirdiği yemeklerle karnımızı doyuruyoruz. Konya'nın sade bir şehir olduğunu öğrendik. Bize kimsenin karışmayacağını ve rahat bir şekilde yaşayabileceğimizi söyledikleri için Konya'ya geldik."
 
Aylardır kocası ve iki çocuğunun kayıp olduğunu belirten Vadha, 2 çocuğunun da sınırda kaldığını vurguladı.
 
evinde yaptığı yemeklerle Suriyelilere yardım eden 54 yaşındaki Emine Coşar da "6 gündür sabah, öğlen ve akşam burada yaşayan insanları kontrol ediyorum. Onlara yemek getiriyorum. Mahalledeki esnaftan yardım topluyorum" dedi. Valilik ve belediyeleri de arayarak bu insanlar için yardım istediklerini belirten Coşar, parklarda çocuklarıyla birlikte zor bir yaşam süren Suriyelilere sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

DHA