Suriyeliler Ürdün'e kaçıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Ürdün Temsilcisi Andrew Harper, Ürdün'e sığınan Suriyeli sivil sayısında büyük artış gözlemlediklerini ifade etti.

Suriyeliler Ürdüne kaçıyor
19 Temmuz 2012 Perşembe 20:35 tarihinde eklendi, 1.107 kez okundu.

 

Harper, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de çatışmaların devam etmesi ve şiddetin boyutunun tırmanması durumunda Ürdün'e sığınanların sayısının daha da artacağını belirtti. 
     
BMMYK Temsilcisi, Ürdün'ün kuzeyinde bulunan Ramsa kentine daha önce günde sadece 200 ila 300 Suriyeli sığınırken, geçen hafta sayının 700'ü bulduğuna dikkati çekti. 
     
Amman'a sığınan BMMYK'da kayıtlı Suriyeli sivil sayısının 34 bin olduğunu belirten Harper, henüz kayıt altına alamadıkları binlerce sığınmacının olduğunu aktardı. 
     
Uluslararası toplumu Ürdün'e sığınan Suriyelilere yardım etmeye çağıran Harper, BMMYK'nın Ürdün'ün 2. büyük şehri Zerka'da bulunan malzeme depolarından Ramsa ve Mafrak kentlerine çadır ve gerekli malzemeleri göndereceğini ifade etti. 
     
Resmi istatistiklerin Ürdün'deki Suriyeli sığınmacı sayısını yaklaşık 140 bin olarak gösterdiği ancak yardım kuruluşlarının daha büyük rakamlardan bahsettiği bildirildi.