Suriyelilere yardım paketleri ulaştırılacak

'Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye' kampanyası kapsamında toplanan un ve battaniyeler, 9 TIR'la, Türkiye'ye sığınan Suriyelilere ulaştırılacak.

17 Ocak 2013 Perşembe 20:17 tarihinde eklendi.

 

Ülkerindeki şiddetten kaçan bir grup mülteci de toplanan yardımların TIR'lara yüklenmesine yardım etti.
 
Türkiye'ye sığınan Suriyelilere, yardımlar sürüyor. Bu kapsamda, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin desteğiyle yardım amacıyla toplanan un ve battaniyeler, yarın 9 TIR ile Türkiye'ye sığınan Suriyelilere ulaştırılacak. 
 
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Suriye'de büyük bir katliam yaşandığını ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi olarak bu katliama sessiz kalamazdık. Bu soğuk kış günlerinde, Esed zulmü altında bir yandan soğukla diğer yandan da açlıkla mücadele eden Suriyeli mazlum kardeşlerimize yardımcı olmak için bir çalışma başlattık. Bu kapsamda ilçe belediyelerimiz, Büyükşehir Belediyesi personelimiz ve esnaflarımız da elinden gelen desteği verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu. 
 
Öte yandan, Sakarya'dan Suriye'ye yardım götürüleceğini öğrenen bazı mülteciler, hazırlıkların yapıldığı yere gelerek un ve battaniyelerin TIR'lara taşınmasında yardımcı oldu. Suriye'den gelen Irak kökenli mülteci Albert Yonan Dawood, Suriye'de insanlığın katledildiğini söyledi. Dawood, şunları söyledi: "Şu an orada büyük bir zulüm yaşanıyor. Kadın, erkek, çocuk demeden insanlar öldürülüyor. Özellikle bu zor hava şartlarında Suriye'de yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize yardımcı olan Sakaryalılara ve bize her konuda destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Suriye'ye yardım edildiğini duyunca biz de maddi olarak yardım edemiyoruz ama en azından un ve battaniye taşıyarak yardımcı olmak istedik. Bu yüzden buradayız."

CİHAN