Suriyeliyi hırsız diye linç etmek istediler

KONYA'da Suriyeli Sait Muhammet'i hırsız zanneden mahalleli, linç etmek istedi.

Suriyeliyi hırsız diye linç etmek istediler
27 Kasım 2014 Perşembe 12:49 tarihinde eklendi.
Polis ekipleri tarafından öfkeli kalabalığın elinden güçlükle alınan Muhammet'in, dün gece ailesiyle birlikte Hatay'a, oradan da Suriye'ye gideceği öğrenildi.
 
Olay, dün saat 21.45'de merkez Meram ilçesi Abdülaziz Mahallesi Çaldıran Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre bir sokak ileride oturan Suriye uyruklu Sait Muhammet, çalıştığı işyerinden çıkıp eve gitmek üzere yola çıktı. Çaldıran sokağa geldiğinde ise mahalle sakinleri son dönemlerde hırsızlık amaçlı evlere giren şüpheliye benzetip, Muhammet'in önünü kesti. Türkçeyi tam konuşamadığı için derdini anlatamayan Sait Muhammet, yaklaşık 50 kişinin saldırısına uğradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Muhammet, polis tarafından öfkeli kalabalığın elinden linç edilmekten son anda kurtarıldı. Mahalleli ise polis tarafından güçlükle dağıtıldı. 
 
DÜN GECE SURİYEYE GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKACAKMIŞ
 
Başından aldığı darbeyle yaralanan Sait Muhammet için olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Acı içinde ambulansı bekleyen Muhammet, gelen ambulansa binmek istemedi. Polise eşi ve çocukları için aldığı otobüs biletini soran Sait Muhammet, "Biletim nerede. Ben ambulansa binmek istemiyor. Biletimi verin" dedi. Polis tarafından güçlükle ikna edilen Muhammet, ambulansa alınarak Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Sait Muhammet'in durumunun iyi olduğu öğrenildi. Muhammet'in dün gece saat 23.00 otobüsüyle ailesiyle Hatay'a oradan da Suriye’ye gideceği öğrenildi.