Suriye'nin süresi doluyor

Arap Birliği, Suriye’ye tanıdığı 3 günlük süre bugün gece yarısı sona eriyor.

Suriyenin süresi doluyor
19 Kasım 2011 Cumartesi 21:23 tarihinde eklendi.

 

Arap Birliği, Suriye’den istediği şiddeti durdurma, askerleri şehirlerden geri çekme ve içerisinde askeri uzmanların da bulunacağı Birlik tarafından gönderilecek olan 500 kişilik gözlemciyi kabul etmeye yönelik tanıdığı 3 günlük süre bugün gece yarısı sona eriyor.
 
El Cezire televizyonunda yer alan habere göre; Suriye, perşembe günü Arap Birliği’nden Birliğin planını gözden geçirmesini istemişti.
 
Şam yönetiminin, gönderilecek olan gözlemcilerin planı ile ilgili yeniden bir değerlendirme yapılmasını istediğini ifade eden Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi, Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim’den bir mektup aldığını belirtti.
 
El Arabi, Şam yönetiminin kendisinden göndereceği gözlemci heyetinin işlevleri ile Arap Birliği ile Şam yönetimi arasındaki imzalanacak protokolun içeri hakkında bilgi istediğini söyledi. El Arabi, Suriye’nin bu talebinin Örgüt tarafından şu anda değerlendirildiğini söyledi.
 
Arap Birliği, Suriye’den akan kanı durdurmasını istemiş ve 500 gözlemcisini Şam’a göndereceğini duyurmuştu. Suriye tarafı da bundan memnun olacağını ve gözlemcileri kabul edeceğini duyurmuştu.