Suriye’ye 160 ton un gönderildi

İHH İnsani Yardım Vakfı ve merkezi İngiltere’de bulunan Human Appeal isimli yardım kuruluşu, Suriyelilere ulaştırılmak üzere 169 ton un gönderdi.

Suriyeye 160 ton un gönderildi
01 Ocak 2013 Salı 19:53 tarihinde eklendi.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye halkına yardım ulaştırmak girişimlerini hızlandırdı. Bu kapsamda, hem Türkiye’de bulunan hem de uluslararası yardım kuruluşları ile birlikte ortak projeler üretmeye devam ediyor. Bu projelerin önceliğini ise un, gıda, temizlik malzemesi gibi temel ihtiyaçlar oluşturuyor. Düzenlenen kampanyalarla un yardımlarını İHH aracılığıyla bölgeye ulaştırılarak, en azından kış şartlarında açlıktan ölümlerin önüne geçilmesini hedefliyor. Son zamanlarda Halep’ten sonra Hama ve İdlib’teki fırınların da tamamına yakınının bombalanmasıyla bölgede hayati önem taşıyan ekmek ihtiyacı, İHH öncülüğünde başlatılan kampanyalarla karşılanmaya çalışılıyor.
 
Bu kapsamda, bölgeye gönderilen 169 ton un, İHH Hatay masası ekipleri tarafından Suriye’nin çeşitli bölgelerine gönderildi. 8 TIR'dan oluşan un Halep, İdlip, Hama kentlerinin yanı sıra sahil bölgelerine ulaştırıldı.

CİHAN