Suriye’ye 26 TIR yardım malzemesi

İyilikder’in organizesinde gerçekleşen yardım faaliyeti kapsamında, içinde temel gıda malzemelerinin yer aldığı 26 TIR İstasyon Meydanı’na getirildi.

Suriyeye 26 TIR yardım malzemesi
26 Temmuz 2013 Cuma 18:51 tarihinde eklendi.


Düzenlenen törende konuşan İyilikder Genel Başkanı İbrahim Bahar, “Gaziantepliler, gadre uğramış masum insanların komşuları oldukları için acıları daha fazla hissediyorlar. Bu hissettikleri acıları Türkiye’ye yansıttılar.

Biz de onlara öncülük ettik, organize ettik, huzurunuza geldik. İnşallah bundan böyle de Suriye’ye, dünyanın her yerine, ülkemizin her yerine, fakire, fukaraya, mazluma, yetime, kimsesize yardım etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Özgür Suriye Ordusu Halep Devrim Konseyi Başkanı Abdulcabbar Agedi de Türk halkına fedakârlığından dolayı teşekkür ettiğini belirterek, “Zalim rejimin karşısında bize ilgi gösterdi. Burada bulunduğumuz için çok mutluyuz.

Kendimizi, kendi ülkemizde, halkımızın arasında gibi hissediyoruz. Her türlü zorluklara rağmen biz direnişi başlattığımız için mutluyuz. Özgürlüğe doğru adım adım gidiyoruz. Bizlere kucak açmanız kardeşliğin göstergesi. Türk-Kürt-Arap ayrımı yapmadan kardeşliği gösterdiniz. Bize destek oldunuz.” ifadelerini kullandı.

Nurettin Zengi Tugayı Komutanı Tevfik Şehabettin de ilgiden dolayı nasıl teşekkür edeceklerini bilmediklerini belirtti. Şehabettin, “Bu direnişimiz bize bazı gerçekleri gösterdi. Bu gerçeklerden bir tanesi de Türk kardeşlerimizin gösterdiği yakınlık.” açıklamasında bulundu.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise Suriye’deki kardeşlerine rutin yardımların yanı sıra Bülbülzade Vakfı ile birlikte, hem belediye imkanları hem hayırseverlerin katkısıyla yardım yaptıklarının altını çizdi.

Özgür Suriye Ordusu’nun komutanlarıyla iftarda buluştuklarını anlatan Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir de “Suriye’de devam eden mücadelenin seyrini kendi aralarında konuşarak bir ittifak oluşturdular. Bu aziz mübarek cuma gününde bu anlaşmanın Suriye halkına İslam ümmetine hayırlar getirmesini diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, insani yardım malzemesi taşıyan 26 TIR Suriye’ye doğru yola çıktı.


CİHAN