"Suriye'ye hiçbir müdahale haklı olamaz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, insani yardım dahil, hiçbir gerekçenin, Türkiye'nin komşu ülkeye müdahalesini haklı ve meşru kılamayacağını belirtti.

Suriyeye hiçbir müdahale haklı olamaz
12 Şubat 2012 Pazar 15:35 tarihinde eklendi, 1.188 kez okundu.

Faruk Loğoğlu, yazılı açıklamasında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Amerikan yönetimi ile yarın yapacağı resmi görüşmelerin büyük önem taşıdığını belirtti. 
    
ABD'nin, Türkiye'den Suriye'deki duruma el koymasını isteyeceğini ve hükümete baskı yapacağını savunan Loğoğlu, ''Davutoğlu, bu talebi kesin biçimde reddetmelidir. İnsani yardım dahil hiçbir gerekçe Türkiye'nin komşu ülkeye müdahalesini haklı ve meşru kılamaz'' ifadelerini kullandı. 
    
Türkiye'nin Suriye konusunda zor ve tuzaklarla dolu yeni bir safhaya girdiğini savunan Faruk Loğoğlu, şunları kaydetti: 
    
''AKP tarafından aylardır yüksek perdeden seslendirilen söylemler, Türkiye'nin komşu ülkeye bir müdahaleye istekli olduğu izlenimini yaygınlaştırdı. AKP, Türkiye'yi çıkmaz bir sokağa soktu. Rusya ve Çin vetolarını ağır bir dille eleştirip, BM Güvenlik Konseyini de yerden yere vurarak, önemli köprüleri atmış, bölgedeki taşeronluk görevini üstlenmekte olduğunu, eğer bunu gönüllü olarak yapmıyorsa, fark edememiştir. 
    
CHP öteden beri Suriye ve diğer Arap ülkelerinde hep halktan yana olmuş, AKP'nin bu baskıcı rejimlerle içli dışlı olduğu dönemlerde dahi CHP bu rejimlere ve AKP'ye zamanında uyarılarda bulunmuştur. 
    
İnsani yardım dahil, hiçbir gerekçe Türkiye'nin komşu ülkeye müdahalesini haklı ve meşru kılamaz. Böyle bir müdahale Suriye meselesini çözmek yerine, durumu ağırlaştırır, bölge dinamik ve dengelerini altüst eder. İran ve Rusya'nın mukabil müdahalelerini tetikleyebilir ve Arap dünyasının ülkemize karşı kalıcı husumetine yol açar.''