"Suriye'ye yapılan yardımlar gurur verici"

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde düzenlenen programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Memleketimden Suriye'ye yapılan yardımların yerine ulaştığını görmek onur ve gurur verici" dedi.

Suriyeye yapılan yardımlar gurur verici
22 Şubat 2013 Cuma 19:44 tarihinde eklendi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın yürüttüğü 'Şimdi Suriye'ye Yardım Zamanı' adlı kampanya kapsamında düzenlenen temsili teslim törenine katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, desteklerinden dolayı Nizip halkına teşekkür etti.
 
Kampanya kapsamında ilçede 5 TIR yardım malzemesinin toplanmasından dolayı gururlandığını anlatan Görmez, şunları söyledi:
 
"Memleketimden Suriye'ye yapılan yardımların yerine ulaştığını ve sahiplik yapıldığını görmek onur ve gurur verici. Yapılan bütün bu yardımlardan dolayı hemşerilerime ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum."
 
Konuşmasının ardından beraberindekilerle Suriyelilerin kaldığı Nizip'teki çadır kenti ziyaret eden Görmez, buradaki ailelerle sohbet edip, çocuklarla yakından ilgilendi. Çadır kentteki Kur'an kursunu da gezen Görmez'e öğrenciler hadis, dua ve ilahi okudu.
 
Görmez, buradaki ziyaretinin ardından, ilçede kiralanan evlerde yaşayan 3 Suriyeli aileyi de ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı gerçekleştirildi. 

DHA