Sürpriz iftar ziyareti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Başkent Çocukevi'nde kalan çocuklarla iftar yaptı.

Sürpriz iftar ziyareti
30 Haziran 2015 Salı 14:06 tarihinde eklendi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Başkent Çocukevi'nde kalan çocuklarla iftar yaptı.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Mili Güvenlik Kurulu üyeleriyle gerçekleştirilen iftar yemeğinden sonra çocukevine sürpriz bir ziyaret yaparak Sare Davutoğlu'na eşlik etti.
 
Başkent Çocukevi'ndeki çocuklar Başbakan Davutoğlu’nun gelişini büyük heyecanla karşıladı. Başbakan Davutoğlu'nu bir anda karşılarında gören çocuklar şaşkınlık yaşadı. Davutoğlu'na sarılan çocuklar, Davutoğlu'nun "Bekliyor muydunuz?" sorusuna, "Hayır" karşılığını verdi. Sare Davutoğlu, bir çocuğun yaşadığı şaşkınlığı eşine aktarırken, Başbakan Davutoğlu da çocuklarla yakından ilgilendi.
 
Bir kızın kendisine "Ahmet Hoca diyelim mi?" sorusuna "Evet" karşılığını veren Davutoğlu, kızlardan birisinin kendisi ve eşi Sare Davutoğlu için yazdığı akrostiş şiiri okuyarak, "En güzel şiir bu" ifadesini kullandı. Çocuklarla gerçekleştirdiği sohbette evde 7 kızın kaldığını öğrenmesi üzerine de Davutoğlu, 7 kardeşin bir arada olmasının ne kadar güzel bir şey olduğunu söyledi.
 
SATRANÇ OYNADI
 
Kızlara "Satranç bilen var mı?" diye soran Davutoğlu, çok sayıda elin kaldırılması üzerine satrancı en iyi kimin oynadığını sordu ve kızlarla satranç oynadı. Sohbet esnasında bir kızın "Nasıl gidiyor işleriniz hocam?" şeklindeki sorusu üzerine ise Başbakan Davutoğlu, "Fena değil, hükümet kuracağız işte. Sizinki kadar zor iş değil, bizimki kolay. Hükümet kuruyoruz, hükümeti yönetiyoruz" ifadesini kullandı.
Televizyona sık sık çıkıp çıkmadığının sorulması üzerine, "Her gün çıkıyorum, çıkarken bana selam et" diyen Davutoğlu, bir kız çocuğunun kendilerini görüp görmediğine yönelik sorusuna ise, "Gönlümde görürüm sizi ben, kalbimden. Bir insan birini çok sevdi mi, kalbinden görür" yanıtını verdi.
Çocuklarla satranç oynayan ve onların fotoğraf çeken Davutoğlu, bir çocuğun "Ben de sizi çekeyim" sözleri üzerine, fotoğraf makinesini kıza vererek fotoğraf çektirdi.
Kızlarla kitaplar hakkında sohbet eden Davutoğlu, bir kitabı "Sevgili Esra'ya en iyi dileklerimle" yazarak imzaladı.
Başbakan Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ve Bakan Ayşenur İslam, kızlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.