Suruç'da büyük panik

Suruç'un Suriye sınırındaki Mürşitpınar köyü sakinleri, güvenlik gerekçesiyle evlerinde ayrılarak ilçe merkezi ya da çevre köylere gitti

Suruçda büyük panik
13 Kasım 2012 Salı 18:09 tarihinde eklendi, 1.410 kez okundu.

 

Suriye'nin Halep kentine bağlı Aynelarap bölgesine sıfır mesafede bulunan Mürşitpınar köyündeki vatandaşların çoğu, karşı tarafta yaşanabilecek bir çatışmada zarar görebilecekleri endişesiyle evlerinden ayrıldı. Vatandaşlar, ilçe merkezi ya da çevredeki yakınlarının yanına yerleştiği belirtildi. 
     
Köy Muhtarı Mehmet Çankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinde mezralarıyla birlikte yaklaşık bin kişinin yaşadığını söyledi. 
     
Camiden gün içerisinde güvenlik amacıyla, köyün boşaltılması yönünde anons yapıldığını iddia eden Çankaya, ''Güvenlik gerekçesiyle köyü boşaltmamız istendi, biz de ayrılıyoruz'' dedi. 
     
Yetkililer ise güvenliği tehdit eden bir durumun söz konusu olmadığını ancak vatandaşların Ceylanpınar'daki olayların benzerinin yaşanma ihtimaline karşı evlerini boşalttığını söyledi. 
   
Bu arada güvenlik güçleri, sınır hattında önlemlerini artırdı. Söz konusu bölgeye tank, zırhlı personel taşıyıcı gibi askeri araçlar ve personel yerleştirildi.