Sürücüler kazaya davetiye çıkarıyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Solak köyü yol ayrımında ters yöne giren araç sürücüleri kazalara davetiye çıkarıyor. Sürekli kazaların yaşandığı Solak Köyü yol ayrımında ikamet eden vatandaşlar, yola bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Sürücüler kazaya davetiye çıkarıyor
01 Şubat 2014 Cumartesi 17:03 tarihinde eklendi.

Ereğli’ye bağlı Solak köyü yol ayrımında geçişi yasak olan bölgeden geçmeye çalışan sürücüler adeta kazalara davetiye çıkarıyor. Dört yol ağzında ‘Giriş Yasak’ tabelasına rağmen karşı yöne tersten giren sürücülere kazalarda ders olmuyor. Bölgede yaşayan halk, tersten giriş yapan araç sürücülerin, bir an önce yoldan geçmek istemesi ve acele etmesi ile birlikte çoğu zaman karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalara çarptığını ve yaralanmaların olduğunu söylediler.

Solak köyü yol ayrımında yaşayan Okan Yaşar, araçların ters yöne girmelerini engellemek amacıyla yetkililerin bir an önce tedbir almalarını istedi. Yaşar, “Burada görüldüğü üzere giriş yasağı olan yere araçlar tersten giriyor. Çoğu zaman bu araçlar karşıdan karşıya geçmeye çalışanlara çarparak yaralanmalarına sebebiyet veriyorlar. Bazı sürücülerde ‘U’ dönüşü yasak olmasına rağmen dönüş yapıyorlar. Hâlbu ki biraz daha gitseler dönüş yapacakları alan önlerine çıkacak. Ancak bunun yerine 20-30 saniye kazanmak adına kazalara davetiye çıkarıyorlar. Solak köyü yol ayrımında bulunan dört yol ağzına mutlaka çözüm bulunmalı” dedi.


CİHAN