Sürücüsüz 'robot taksi'ler 2020'de yollarda

Taksileri sürücüsüz hale getirmek için düğmeye basan Japon firma, robot taksileri 2020'de kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Sürücüsüz robot taksiler 2020de yollarda
02 Ekim 2015 Cuma 10:45 tarihinde eklendi, 1.789 kez okundu.
Dev firmaların yaptığı yatırımların ardından hayatımıza girmeye hazırlanan sürücüsüz arabalar sanılandan daha kısa süre içinde yollardaki yerini alacağa benziyor. 
 
Japonya'da taksi olarak hizmet verecek bu otomobiller şimdilik ülkenin Honşu adasının Kanto bölgesinin güneyinde yer alan Kanagawa'da 50 kişinin katılımı ile test edilecek. 
 
Anacaddeleri de içeren üç kilometrelik bir güzergahta yol alacak olan robot taksilerde güvenlik amacıyla uzman personel de yer alacak. 
 
50 kişi kullanılarak yapılacak testi kısa sürede başarıyla tamamlamayı planlayan 'Robot Taxi' isimli firma, her şeyin plana uygun gitmesi halinde bu araçların 2020 yılında hayatımıza girebileceğini belirtiyor.  
 
2020 Japonya için önemli bir yıl. Bu tarihte olimpiyatlara ev sahipliği yapacak ülkeye gelen misafirlerin robot taksilerden yararlanması için çalıştıklarını belirten firma yetkilileri sürücüsüz taksileri 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları'na yetiştirilmeye çalışacaklarının altını çiziyor.