Survivor kavgası mahkemelik

Derya Büyükuncu, kendisine hakaret etmekle suçladığı Nihat Doğan'a 100 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

Survivor kavgası mahkemelik
01 Haziran 2012 Cuma 09:16 tarihinde eklendi, 1.374 kez okundu.

 

“Survivor” yarışmasının 2011 şampiyonu milli yüzücü Derya Büyükuncu, programdaki en büyük rakibi türkücü Nihat Doğan’ı mahkemeye verdi. Avukatı aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi ’ne başvuran Büyükuncu, Doğan’a, manevi tazminat davası açtı. Davalı Doğan’ın, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden kendisine yönelik hakaret içerikli mesajlar yayınladığını iddia eden Büyükuncu, bu şekilde kamuoyu nezdinden küçük düşürüldüğünü ve kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu öne sürdü.
 
‘Amerikalı çakma kovboy!’
 
Büyükuncu, mahkemeye sunduğu dilekçede, “Davalının kişilik haklarıma saldırı teşkil eden yazıları, basına da yansıyarak itibarımı zedelemiştir ” görüşünü savundu. Büyükuncu, dilekçesinde, Doğan ’ın “hakaret içerikli” olduğunu savunduğu twitter mesajlarına da yer verdi. O mesajlarda, “Bencil sünepe”, “SMS dilencisi”, “Amerikalı çakma kovboy ”, “Milli formayı satmış, dansta yarışmış ”, “Annem bile olimpiyatlara gider, Derya gidemez”, “Oy verdiğimiz adam dolandırıcı çıkmış ”, “Adada keçi gibi kaçıyorlardı”, “Biz ülkenin taşı için oğluyuz, Derya ülkeyi soymak için oğlu ” gibi hakaret içeren ifadeler yer alıyordu.
 
Doğan’ın dediği çıktı
 
Nihat Doğan’ın “Annem bile olimpiyatlara girer, Derya Büyükuncu gidemez” iddiası geçtiğimiz günlerde gerçek olmuştu. Derya Büyükuncu’nun, 2012’de Londra’da düzenlenecek olimpiyat oyunlarına katılamayacağı açıklanmıştı. Büyükuncu’nun “Survivor 2011” finalinde elediği Doğan, twitter üzerinden, “Mesele sonuçlar bile açıklanmadan şampiyon olmak değil, mesele kahraman olmaktır. Derya olimpiyatlara ancak turist olarak gider demiştik çıktı. Mesele havuzun temiz sularında yüzmek değil,mesele hayatın kirli okyanusunda köpek balıkları ile yüzüp delikanlıca şereflice durmaktır” diye yazmıştı.

Habertürk