'Susam Sokağı' ile işkence

Guantanamo'da yapılan işkencelerde Susam Sokağı şarkıları kullanılıyormuş

Susam Sokağı ile işkence
31 Mayıs 2012 Perşembe 13:28 tarihinde eklendi, 1.003 kez okundu.

 

2008'de yayınlana bir raporda, ABD askerlerinin Guantanamo'daki tutsaklara yüksek sesle metal müzik dinleterek işkence yaptıkları ortaya çıkmıştı. El Cezire televizyonunun hazırladığı bir belgesele göre ise işkence için sadece metal müzik değil daha soft şarkılar da kullanılmış.
 
İnsan hakları araştırmacısı Thomas Keenan işkenceyi şöyle anlattı. Tutskalar zincirleniyor ve başlarına kulaklık yerleştirilip, müzik açıldıktan sonra yalnız bırakılıyor. Bazen saatlerce, hatta günlerce tekrarlayan müziği dinlemek zorunda bırakılıyorlar."
 
"EN KÖTÜ İŞKENCEYDİ"
 
Bu işkencelerden birine maruz kalan eski mahkum Muazzam Begg yaşadıklarını "muhtemelen karşılaştığım en kötü işkenceydi" sözleriyle tanımladı.
 
BESTECİ ŞOKTA
 
Çocukların eğitimine destek vermek için 200'den fazla Susam Sokağı şarkısına imza atan besteci, Christopher Cerf ise bestelerinin işkence için kullanıldığını öğrenince çok şaşırdı. Cerf, bu konuda şöyle konuştu:
 
"İlk tepkim "bu doğru olamaz" oldu. Elbette tutsakların direncini kırmak için 'kullanılmış' olmak beni rahatsız etti. Ama daha da kötüsü şarkılarımın, Guantanamo'daki tutsakların konuşması için uzun süreli sorgularında ve acı çekmeleri için kullanıldığını duymak oldu."
 
2003 yılında da Irak'taki tutsaklara karşı Susam Sokağı şarkılarının kullanıldığına dair haberler yapılmıştı.   

Habertürk