Sütlaç rekoru artık Türkiye'nin

Rize''nin Ovit Yaylası'nda Ağustos ayında düzenlenen Ekşioğlu Vakfı Uluslararası Ovit Yayla Şenlikleri'nde dev kazanda tek seferde pişirilen 1295 kilo sütlaç rekoru denemesi ile ilgili sonuç açıklandı.

Sütlaç rekoru artık Türkiyenin
13 Ekim 2014 Pazartesi 13:39 tarihinde eklendi.
Guinness Rekorlar Kitabı'ndan gelen haberlere göre, 303 kilo ile Yunanistan'ın elinde bulunan rekor artık Türkiye'ye geçti. 
 
Ekşioğlu Vakfı tarafından 2-3 Ağustos tarihlerinde 17'ncisi düzenlenen Uluslararası Ovit Yayla Şenliklerinde, Karadeniz yöresi tatlılarından olmasına rağmen Yunanistan'ın 303 kilo ile elinde bulundurduğu tek seferde en fazla sütlaç pişirme rekoru egale etmek için deneme yapıldı. 395 kilo ağırlığındaki dev kazanda, 1 aşçı ile 30 aşçı yardımcısının yaklaşık 6 saat süren çalışmasıyla, gıda, makine mühendisi ve rekor danışmanları nezaretinde sütlaç pişirildi. Vinç yardımıyla tartılan ve 1295 kilo olarak tespit edilen sütlaçla, Yunanistan'ın 303 kilo 74 gramla elinde bulundurduğu tek seferde sütlaç pişirme rekoru kırıldı. Danışmanlarının 3 şahidin huzurunda hazırladığı rapor, onaylanmak üzere Guinness Rekorlar Kitabı'nın İngiltere'deki merkezine gönderildi.
 
BEKLENEN HABER GELDİ
 
Londra'da yer alan Guinness Rekorlar Kitabı, rekor denemesini onayladı. Böylece 303 kilo ile Yunanistan'ın elinde bulunan 'tek seferde en fazla sütlaç pişirme rekoru' Türkiye'ye geçti. Ekşioğlu Vakfı Basın Danışmanı Necati Selvitop, Ekşioğlu Vakfı'nın, 8 Kasım tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Volkan Konak ve Funda Arar konserleri ile düzenleyeceği gecede Guinness Rekorlar Kitabı heyetinin elinden ödülünü alacağını söyledi. Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi ise, Yunanistan'ın elinde bulundurduğu rekoru Türkiye'ye getirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, herkesi ödül törenine davet etti.