Sutopunun suyu çıkarıldı!

Deplasmanlı Sutopu Birinci Ligi'nde oynanan maçta, bu sporun olmazsa olmazlarından elektronik skorboard ve köşelerde bulunması gereken zaman sayacı yoktu. Ayrıca havuz da tuzlu suyla doldurulmuştu.

Sutopunun suyu çıkarıldı!
21 Haziran 2012 Perşembe 10:03 tarihinde eklendi.

 

Deplasmanlı Sutopu Birinci Ligi'nde geçtiğimiz pazar günü Heybeliada'da 'şaka gibi' bir maç oynandı.
 
Heybeliada Su Sporları Kulübü ile İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü'nün 8-8 sona eren karşılaşmasını izleyenler gözlerine inanamadı.
 
Parayı bastıran herkesin 'turist' gibi uzaya gittiği çağımızda, sutopu maçlarının 'olmazsa olmaz'ları elektronik skorbord ve zaman sayacı yoktu. Daha doğrusu elektronik namına hiçbir şey yoktu.
 
Akşam gazetesinden Adil Demirçubuk'un kalem aldığı haber şöyle: 
 
Bilenler bilir, sutopunda maçların oynandığı havuzların dört köşesinde, basketbolda olduğu gibi hücum etmek için kalan süreyi gösteren bir zaman sayacı ve elektronik skorbord bulunması gerekir. Fakat HSSK-İYİK karşılaşmasının yapıldığı havuzda bunların hiçbiri yoktu. 
 
Sporcular ve antrenörler 30 saniyelik hücum sürelerinde ne kadar zamanlarının kaldığını göremedikleri için sık sık, el kronometresi tutan masa hakemine seslenmek zorunda kaldı. Hakem de çaresiz cevap verdi fakat sporcular suyun içinde oldukları için çoğu kez hakemin ne dediğini duyamadı. 
 
Havuz bu sefer sporcuların, 'Efendimm! Duyamadım hocam, bir daha söyler misiniz?' sesleriyle sürekli çınlayıp durdu. Masa hakemi hücum sürelerinin bittiğini tıpkı 1970'li yıllarda olduğu gibi düdük çalarak ilan etti.
 
Sporcular ve antrenörler elektronik skorbord da bulunmadığı için skorun ne olduğunu ve maçın bitmesine ne kadar süre kaldığını da yine masa hakemine bağırarak öğrenebildiler: Hocam maç kaç kaç?' 'Maçın bitmesine kaç dakika var?'
 
BAŞKAN İZLEYİCİ KALDI 
Bu inanılmaz eksikleriyle, izleyenleri 30 yıl öncesine götürüp nostalji(!) yaşatan maçın 2 ilginç özelliği daha vardı:
 
— Karşılaşmayı Sutopu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün ve bazı yönetim kurulu üyeleri de havuz kenarından izledi.
 
— Uluslararası federasyonun kuralları gereği sutopu maçlarının tuzlu suda oynanması yasak. Heybeliada'daki HSSK-İYİK maçında bu kural da delindi. Karşılaşmanın oynandığı havuz deniz suyu, yani tuzlu su ile tıka basa doluydu.