ŞUTSO Başkanı Ertekin: Kendini değiştirmeyen firma, patronunu değiştirir

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin “Kendini değiştirmeyen firma, patronunu değiştirir” diyerek firmaların, personel eğitimine, yeniliğe, ARGE ve inovasyona yatırım yapmaları gerektiğini vurguladı.

ŞUTSO Başkanı Ertekin: Kendini değiştirmeyen firma, patronunu değiştirir
31 Ocak 2014 Cuma 13:32 tarihinde eklendi.

Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 15 ildeki işletmelerin çalışanlarına ve işverenlerine yönelik eğitim ve uyum yeteneklerinin arttırılmasının hedeflendiği, kalkınmanın küresel ekonomideki değişimlerini inceleyerek KOBİ’lerin eğitim ihtiyaçlarını belirleyip gerekli olan alan çalışmalarını gerçekleştirmenin amaçlandığı KOBİ Çalışanlarının ve İşverenlerin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) bilgilendirme toplantısı Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası organizesiyle Hilton Garden Inn Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ertekin, ilde çok büyük bir potansiyelin bulunduğunu ve bu potansiyelin rakamlarla ispat edildiğini ve hükümetin belirlediği 2023 hedeflerine ulaşmanın zor olmayacağını ifade etti.

Şanlıurfa'nın ekonomik olarak yakın illere iki kat fark atarak büyüdüğünü dile getiren Ertekin, “Hedeflerimize ulaşabilmemiz için hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Moralimizi bozmadan, çok çalışmamız lazım. Bakın TÜİK’in bir verisine göre Şanlıurfa büyüme rakamları bakımından kendisine en yakın ilden tam iki kat daha büyük bir büyüme rakamına sahip. Bu kadar güzel gelişmeleri sizler yani Şanlıurfalılar başardı." dedi.

Firmaların yeniliğe açık olması gerektiğinin altını çizen Başkan Ertekin şöyle devam etti: "Daha iyi ve güzel şeyler de başarabiliriz. Yeter ki isteyin, yeter ki katılımcı olun firmalarımızın gelişimi için, bizler Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizlere elimizden gelen desteği sunmaya hazırız. Artık dünya küreselleşti, rekabet etmek zorlaştı, firmalarımızın, dünyadaki diğer firmalarla rekabet edebilir hale gelmesi gerekiyor bu noktada firmalarımızın, personel eğitimine yeniliğe, ARGE ve inovasyona da yatırım yapmaları gerekiyor. Firmamızı da kendimizi de yenilememiz, geliştirmemiz ve değiştirmemiz lazım. Hani bir söz var ya ‘kendini değiştirmeyen firma, patronunu değiştirir’ diye, bu duruma gelmeden uyum için gerekli çabaları göstereceğiz yani uyuma uyacağız."

Şanlıurfa potansiyelinin bahanelerin arkasına girilmeden değerlendirilmesini isteyen Ertekin, küreselleşen dünyada başarının el ele vererek sağlanabileceğini savundu. Ertekin, ayrıca Şanlıurfa'yı Türkiye’de büyüme merkezli 15 il arasında gördüğü için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine teşekkür etti.

Toplantıda Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Ziya Karakılçık, ŞUGİAD ve Ufuk Boru Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği AB Daire Başkanı Esra Özdemir de birer konuşma gerçekleştirdi.


CİHAN