Suudi Arabistan'da taht savaşı mı?

Suudi Arabistan'da kraliyet ailesine yönelik yolsuzluk soruşturmasının yankıları sürüyor. Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın verdiği liste ile 11 prens, 4 bakan ve onlarca eski bakan gözaltına aldı. Üstelik bunun, yolsuzlukla mücadele operasyonunun sadece ilk dalgası olduğu belirtiliyor. Bu arada kraliyet ailesi gözaltıların ardından bir prensin ölüm haberi ile sarsıldı.

Suudi Arabistanda taht savaşı mı?
06 Kasım 2017 Pazartesi 21:14 tarihinde eklendi, 2.246 kez okundu.
11 prensin gözaltına alındığı Suudi Arabistan'dan bir de ölüm haberi geldi. Asır Eyaleti Vali Yardımcısı Prens Mansur Bin Mukrin ve üst düzey yetkilileri taşıyan helikopter düştü.
 
İçişleri Bakanlığı prensin Ebha kentinin batısında bulunan sahil şeridini ziyaret ettiğini, dönüş yolunda helikopter ile iletişimin kesildiğini açıkladı. Suudi prensin helikoptere binmeden önceki son görüntüleri basınla paylaşıldı. Enkaza ulaşan ekipler helikopterdeki 8 kişinin de öldüğünü açıkladı. Prens Mansur eski Haberalma Direktörü Prens Mukrin'in oğluydu. Prens Mukrin 2015 yılında Kral Selman tarafından görevden alınmıştı.
 
YOLSUZLUK OPERASYONU DVAM EDİYOR
 
Kraliyet ailesinde gelmiş geçmiş en büyük yolsuzluk operasyonu ise devam ediyor. 11 prens dört bakan ve onlarca eski bakan gözaltında. Bu isimler, yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama gibi suçlarla itham ediliyor. Riyad'da lüks bir otelde tutuldukları belirtiliyor. Otelin 1 Aralık'a kadar rezervasyon kabul etmemesi, soruştarmanın uzun süreceği yorumlarına neden oldu.
 
Ayrıca Riyad'daki özel uçaklara kalkış izni verilmiyor. Bu durum yeni gözaltılar olacağı ve gözaltına alınacak prenslerin ülkeden kaçısını engellemek için bu adımın atıldığı yönünde yorumlara yol açtı.
 
SUUDİ ARABİSTAN-İRAN GERGİNLİĞİ
Öte yandan Körfez'de tansiyonun dozu artıyor. Suudi Arabistan, Riyad'ı hedef alan füze saldırısıyla ilgili İran'ı işaret etti. tehditkar ifadeler kullanıldı. 
 
İran'ın Husilere, Suudi Arabistan'ı hedef alan balistik füzeler verdiği iddia edildi. "Bunun savaş adımı olarak görülebilecek açık ve doğrudan askeri saldırı" olduğu savunuldu. İran'a gerekli cevabı verme hakkını saklı tutulduğu da vurgulandı.
 
İnsani yardım ekiplerinin giriş çıkışları haricinde Yemen ile olan tüm hava, kara ve deniz sınırlarının geçici olarak kapatılmasına karar verdi. Yemen Ulusal Havayolları, tüm uçuşları durdurdu.
 
Tahran Yönetimi, Yemen'de Husilere verdiği destekle biliniyor ancak Husilere silah tedarik ettiği iddialarını reddediyor. hafta sonunda Yemen'den başkent Riyad'a balistik füze saldırısı gerçekleştiği ve saldırının önlendiği açıklanmıştı.

NTV