Suudi gazeteciler Bursa'da

Bursa'nın 2013 Arap Turizm Ana Destinasyonu seçilmesinin ardından Suudi Arabistan'dan 10 kişilik gazeteci heyeti kente geldi. Arap gazeteciler, 5 gün boyunca Bursa'da inceleme ve ziyaretlerde bulunacak.

Suudi gazeteciler Bursada
15 Ocak 2013 Salı 19:28 tarihinde eklendi.

 

Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşeliği ve Bursa Valiliği işbirliği ile aralarında Suudi Arabistan Kraliyet Fotoğrafçısı Esa Engawi'nin bulunduğu 10 kişilik basın mensubu bugün Bursa'ya geldi. 19 Ocak'a kadar Bursa'yı gezecek olan heyet, ilk olarak Vali Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti. Vali Şahabettin Harput, Bursa'nın 2013 Arap Turizmi Ana Destinasyonu olduğunu hatırlatarak, basın mensuplarının ziyaretinin kardeş Suudi Arabistan ile bağları daha da güçlendireceğini söyledi. Harput, basın mensuplarının Türkiye'yi ve Bursa'yı ülkelerinde en iyi şekilde anlatma fırsatı bulacağını da kaydetti.
 
Suudi Arabistan Kraliyet Fotoğrafçısı Esa Engawi'de Türkiye'ye bir İslam devleti olarak yabancılık çekmeden geldiklerini ifade etti. Bursa'da misafirperver karşılandıklarını kaydeden Engawi, "Türkiye'yi kendi özlem duyduğumuz bir vatan olarak gördük. Bundan sonra ziyaretlerimizin devamı olacak" dedi.
 
Konuşmaların ardından Suudi gazeteciler Vali Şahabettin Harput'a çini işlemeli Mescid-i Nebevi plaketi hediye etti. Vali Harput ise Cidde Başkonsolosluğu Türk İşadamları Koordinatörü Salih Yıldırım'a çini işlemeli plaket verdi.

DHA