Suudi işadamından Türkiye’ye yatırım sinyali

BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Ticari Safari Projesi kapsamında, gıda sektörüne yönelik alım heyeti programına katılan Suudi Arabistan’ın Bin Dawood Marketler zinciri Yönetim Kurulu Üyesi Abdul Khaliq Bin Dawood, Türkiye’ye yatırım yapacağının işaretini verdi.

Suudi işadamından Türkiyeye yatırım sinyali
27 Nisan 2017 Perşembe 14:18 tarihinde eklendi.
BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Ticari Safari Projesi kapsamında, gıda sektörüne yönelik alım heyeti programına katılan Suudi Arabistan’ın Bin Dawood Marketler zinciri Yönetim Kurulu Üyesi Abdul Khaliq Bin Dawood, Türkiye’ye yatırım yapacağının işaretini verdi.
 
Toplamda, 20 ülkeden 160’a yakın iş dünyası temsilcisi Sheraton Otel’de Bursalı firmalarla buluştu. Ekonomi Bakanlığı desteğiyle yürütülen Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi (Ur-Ge) kapsamında birçok sektörde alım heyeti organizasyonu gerçekleştiren BTSO, Ticari Safari Projesi ile gıda sektörü temsilcilerini yurt dışından gelen yabancı alıcılarla bir araya getirdi. Bursalı 35 firmanın stant açarak ürünlerini tanıttığı organizasyonda, Suudi Arabistan’dan Katar’a, Ortadoğu coğrafyasından AB ülkelerine kadar 160  yabancı alıcı yer aldı. Ur-Ge projesi kapsamında ‘Bursa Food Point’ kurumsal markası altında bir araya gelen sektör temsilcileri, Sheraton Otel’de düzenlenen organizasyonda önemli iş görüşmeleri gerçekleştirdi.
 
TÜRKİYE’YE YATIRIM SİNYALİ
 
BTSO heyeti ile birlikte Suudi Arabistan’ın Bin Dawood marketler zinciri Yönetim Kurulu Üyesi Abdul Khaliq Bin Dawood ve şirket yöneticileri de Bursa ürünlerini inceledi. Bin Dawood, bir gazetecinin ‘Türkiye’de marketler zinciri açmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna şöyle cevap verdi:
 
“İnşallah Türkiye genelinde bir plan olabilir. Biz Türk halkını seviyoruz ve biliyoruz ki onlar da bizi çok severler.”
 
Bursa’da bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Dawood, BTSO tarafından düzenlenen alım heyeti programının kendisi için çok anlamlı olduğunu vurguladı. Dawood, “BTSO’nun güzel misafirperverliği üzerine Bursa’ya geldim. Bursa ürünlerinin kalitesi bizi oldukça mutlu etti. BTSO’nun yapmış olduğu davet, bize Bursa pazarına yönelmemiz konusunda cesaret verdi. Bu önemli organizasyondan dolayı BTSO’ya teşekkür ediyorum” dedi.
 
“BURSA BİZİM EVİMİZ GİBİ”
 
Dawood, alım heyeti organizasyonunun Bursa ürünlerini daha iyi tanımalarını sağladığını söyledi. Bursa ile ticari anlamda işbirlikleri yapabileceklerinin mesajını veren Dawood, şöyle konuştu: “Bursalı firmalarımızın ürünleri güzel ve lezzetli. Ben daha önce birçok defa Bursa’ya geldim. Ancak ticari anlamda ilk defa Bursa’da bulunuyorum. Önümüzdeki günlerde bazı ürünlerin satın alımı konusunda yeni bir ticaretin başlamasını istiyoruz. Suudi Arabistan olarak bizler Türk halkını çok severiz. Onların da bizleri çok sevdiğini biliyoruz. Burada kendi evimizdeymiş gibi hissediyorum.”
 
“BURSA’YA DEĞER KATAN MÜŞTERİLER GETİRİYORUZ”
 
BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, gıda alanında ilk alım heyeti organizasyonunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Alım heyeti organizasyonunun sektör temsilcilerinin ticaretini büyütmesine büyük katkı sağladığını vurgulayan İsmail Kuş, “Ticari Safari Projesi kapsamında yurt dışından önemli alım heyetlerini Bursa’da misafir ediyoruz. Bursa’ya değer katan ürünlere Bursa’ya değer katacak müşterilerimizi getirdik. Farklı sektörlerde alım heyetlerini bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz ay tekstil sektörüne yönelik bir alım heyetini ağırlamıştık. Gıda sektörüne yönelik düzenlediğimiz bu alım heyeti programı da firmalarımızın dış ticaret hacmini artıracak ve farklı pazarlara açılmasını sağlayacaktır” diye konuştu.