"Suyumuzda taş ve çakıl yoktur"

Jandarma Genel Komutanlığı, önceki gün Silivri Cezaevi'nin önünde yaşanan olaylara ilişkin ortaya atılan iddiaları yalanladı

Suyumuzda taş ve çakıl yoktur
20 Şubat 2013 Çarşamba 16:17 tarihinde eklendi, 1.136 kez okundu.

 

Jandarma: TOMA suyunda çakıl taşı, kum bulunduğu iddiaları tamamen asılsız
 
Jandarma Genel Komutanlığı, Ergenekon davasını izlemek için Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde gelen gruba müdahalede vatandaşların zarar görmemesi için personel tarafından azami gayret sarf edildiğini bildirdi. Gösteri ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'ndan (TOMA) sıkılan suyun ırmaktan ya da dereden alındığı, suyun içinde çakıl taşı, kum bulunduğu iddialarının ise tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğu vurgulandı.
 
Jandarmadan yapılan açıklamada, 18, 19 ve 20 Şubat 2013 tarihlerinde bazı basın ve yayın organlarında; 18 Şubat 2013 tarihinde Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşma esnasında, kampüs önünde meydana gelen olaylarda 'Jandarma'nın kullandığı TOMA'dan sıkılan suyun ırmaktan ya da dereden alındığı, tazyikli suyun içinde çakıl taşları ya da kumun bulunduğu ve vatandaşların yaralanmasına neden olduğu' yönünde iddialara yer verildiği hatırlatıldı.
 
Konuya ilişkin olarak yapılan incelemede olay günü Silivri Cezaevi'nde meydana gelebilecek olaylara müdahale etmek maksadıyla; 2 adet TOMA görevlendirildiğinin belirtildiği açıklamada, anılan araçlarda bulunan su tankının dolumu, Silivri Cezaevi Kampüsü'ndeki yangın müdahale istasyonunda bulunan şebeke suyundan yapıldığı ifade edildi. 
 
TOMA'larda su tankına çekilen suya yabancı maddelerin karışmasını önlemek maksadıyla filtre sisteminin mevcut olduğu ve iddialar üzerine yapılan kontrolde her iki aracın da filtre sisteminin faal olduğunun tespit edildiğinin bildirildiği açıklamada, "Ayrıca, TOMA'larda su tankında bulunan suyun püskürtülmesini sağlayan su topunun; taş, çakıl gibi sıvı olmayan cisimleri püskürtmesi, pompa gövdesi ile pompa kanatçıkları arasındaki boşluğun milimetreden daha küçük mikron ölçülerinde olması nedeniyle, bu iddianın teknik olarak da doğru olması mümkün değildir. Su içinde mikron ölçüsünden daha büyük cisimlerin bulunması; sistemin arızalanmasına ve büyük bakım onarım masraflarına neden olacağı için, zamanla suyun içerisinde oluşabilecek tortunun sisteme zarar vermesini önlemek maksadıyla, su tankının altında ayrıca çökertme haznesi de bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın bu tür olaylarda zarar görmemesi için Jandarma personeli tarafından azami gayret sarf edilmekte olup, söz konusu iddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır." denildi.

CİHAN