Suyun altındaki Urfa'yı fotoğrafladılar

Fotoğrafçılar Balıklıgöl’e dalıp su altını fotoğrafladı. Balıklıgöl’de ilk defa suyun altından fotoğraf çekilirken çekimler yüzlerce ziyaretçinin gözü önünde gerçekleşti.

Suyun altındaki Urfayı fotoğrafladılar
21 Ekim 2013 Pazartesi 20:49 tarihinde eklendi.

Şanlıurfa Valiliği tarafından yürütülen ‘Suyun Altındaki Urfa’ projesi kapsamında sualtı fotoğrafçısı Bülent Şelli, Fırat Nehri'ni, Birecik Barajı'nı, Halfeti’yi ve Balıklıgöl’ü suyun altından fotoğrafladı. Fırat ve Birecik’te çeklerinin ardından fotoğraf sanatçısı yüzlerce ziyaretçinin gözleri önünde Balıklıgöl’e daldı. Ziyaretçilerin alışık olmadıkları bu manzara herkesi şaşırttı. İki fotoğrafçı tarafından yapılan çekimlere, sualtı polisi de destek verdi.

Fotoğraf sanatçısı Bülent Şelli, tarihin en önemli şehirlerinden birinde, bu kutsal topraklar ve suyun içinde olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

Şelli, "Şanlıurfa Valiliği'nin ‘Suyun Altındaki Urfa’ projesi kapsamında birtakım görüntüler alıyorum. Dün Fırat’ta, Birecik’te çekimler yaptık. Bugün Balıklıgöl’deyiz, yarın inşallah Halfeti’de olacağız. Bu proje kapsamında Urfa’nın tanıtımına katkı sağlayacak iyi fotoğraf yakalamaya çalışacağız. Bu kadim kentin suyun altındaki güzellikleri de suyun üstündeki insanlarla paylaşmaya çalışacağız.” dedi.

Balıklıgöl’deki balıkların sudaki canlılara alışık olmadığı için kaçıştığını ifade eden Şelli, çekimler sırasında vatandaşın balıklara yem atmasını istedi.


CİHAN