"Swoboda, sosyaliste yakışmayan tavırda bulundu"

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Avrupa Parlementosunda (AP) yaşanan randevu krizinde randevuyu iptal edenin Genel Başkanları olduğunu, AP Sosyalist Grup Başkanı Swoboda’nın sosyaliste yakışmayan tavırda bulunduğunu iddia etti.

Swoboda, sosyaliste yakışmayan tavırda bulundu
18 Mayıs 2013 Cumartesi 00:13 tarihinde eklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, partisinin Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Gündemdeki Türkiye” konulu panele katıldı. Belediye Nikah Salonunda düzenlenen panelde milletvekilleri Kamer Genç ve İlhan Cihaner partililerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Milletvekili İlhan Cihaner burada yaptığı konuşmasına Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Avrupa Parlementosunda(AP) yaşadığı randevu iptaliyle ilgili başladı. Cihaner, AK Parti’nin iddia ettiği gibi Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi zor duruma düşürdüğü gibi bir şeyin söz konusu olmadığını savunarak, randevuyu iptal edenin Genel Başkanları olduğunu, AP Sosyalist Grup Başkanı Swoboda’nın sosyaliste yakışmayan tavırda bulunduğunu ve kendisinin 2010 yılında yapılan referandumda evet denilmesi için antidemokratik bir şekilde müdahalede bulunduğunu öne sürdü.

Reyhanlı’da meydana gelen patlamaya değinen İlhan Cihaner, Suriye politikasının bu tür sonuçlar doğuracağını CHP olarak daha önceden söylediklerini anlatarak, hükümetin tespit edilmesine rağmen istihbarat zafiyetinin sorumluluğunu CHP’nin üzerine atmaya çalıştığını bu oyuna gelinmemesi gerektiğini dile getirdi.

Çözüm sürecine de değinen Cihaner, CHP,Sosyal demokratların her zaman barıştan yana olduklarını savunarak, “Ak Parti’nin yürüttüğü süreç böyle bir süreç değil. ‘Analar ağlamasın deniyor’ ancak Suriye’de ağlayan analar her halde ana değil.”şeklinde konuştu.

GENÇ: ONLARA BAKAN, BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI DEMEYE DİLİM VARMIYOR

Kamer Genç, burada yaptığı konuşmada, yine bildik konuşmalarını sürdürdü. Genç, son olarak gündemde olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile ilgili arasında geçen konuya açıklık getirmeye çalıştı. Genç, Bakan Şahin’e, "Fatma" diye hitap etmesi dikkat çekti. Salondan alkış gelmesi üzerine onlara bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı demeye de dilinin varmadığını, bu milleti temsil etmediklerini öne sürdü.


CİHAN