Swoboda'dan, Cumhurbaşkanı Gül'e çağrı

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, internet yasasını TBMM'ye iade etmesi için çağrıda bulundu.

Swobodadan, Cumhurbaşkanı Güle çağrı
10 Şubat 2014 Pazartesi 19:18 tarihinde eklendi, 1.004 kez okundu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa'ya entegrasyon sürecini destekler gibi göründüğünü fakat kısıtlayıcı sansür yasaları çıkararak kendisiyle çeliştiğini ifade eden Swoboda, "Türkiye, hâlâ dünya üzerinde en çok gazetecinin hapiste olduğu ülke. Yeni internet sansürü yasası da siyasi muhaliflerin kovuşturulmasına ortam hazırlıyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, 'online sansür yasasını' onaylamaması için çağrıda bulunan Hannes Swoboda, "Türk Parlamentosu, konuyla ilgili bağımsız ve uluslararası uzmanlardan yardım istemeli ve vatandaşları gerçekten koruyacak uygun bir yasa tasarısının hazırlanması için sivil toplumu da sürece dahil etmeli." dedi.

İnternet yasası ile ilgili protesto gösterilerine de değinen Swoboda, "Hükümet tarafından sansürlenmek istemeyen protestocuların öfkesini anlıyorum. Güvenlik güçlerinin, göstericilere karşı zor kullanması oldukça endişe verici." açıklamasını yaptı. Hannes Swoboda, tüm taraflara şiddetten kaçınarak diyaloga yönelmeleri çağrısında bulundu. 


CİHAN