Sydney'de Kewell heyecanı

Avustralya birinci futbol lig takımlarından Sydney FC, Galatasaray'ın sözleşme yenilemediği Harry Kewell'ı kadrosuna katmaya çalışıyor.

Sydneyde Kewell heyecanı
07 Haziran 2011 Salı 16:16 tarihinde eklendi, 1.291 kez okundu.

 

Kewell'ın menajerleri ile temasa geçen Sydney FC, Avustralyalı futbolcuyu gelecek sezon için renklerine bağlama çabasında.
 
Galatasaray, Avustralya'nın uluslararası futbol piyasasındaki en büyük yıldızı olan Kewell'a yeni sözleşme teklif etmemiş ve 32 yaşındaki forvetle yollarını ayırmıştı.
 
Sydney FC'nin genel müdürü Dirk Melton, Sydney Morning Herald gazetesine yaptığı açıklamada, "yurt dışında başarılı olmuş hangi Avustralyalı futbolcu buraya dönmek isterse onunla ilgileniriz. Harry de ülke tarihinin en başarılı futbolcularından bir tanesi. Onun için dönme zamanı geldi mi göreceğiz" dedi.
 
Çok genç yaşta İngiltere'ye giderek Leeds United ve Liverpool takımlarında forma giyen Kewell, 2008 yılından bu yana Galatasaray kadrosundaydı.
 
Kariyeri boyunca yaşadığı sakatlık sorunlarına rağmen Avustralya milli takımı ile 2006 ve 2010 Dünya Kupası'nda mücadele eden Kewell, 1996 yılında sadece 17 yaşındayken milli formayı giyerek Avustralya futbol tarihine geçti.
 
Avustralya medyası, Sydney FC'nin yanı sıra Melbourne Victory'nin de Kewell'ı istediğini belirtiyor. Deneyimli forvet için ismi geçen diğer takım, Premier League'e yeniden yükselen Queens Park Rangers.
 
Kewell'ın menajeri Bernie Mandic, en yüksek parayı teklif eden kulübü değil, oyuncunun ailesi için en iyi ortamı bulabileceği kulübün teklifini kabul edeceklerini söyledi.